|
Recept na Zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu
Recept na Zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
0,5kg mletého masa 1 vejce 2 plátky toustového chleba 2 hrsti strouhánky 1 lžička sušeného česneku 2 snítky čerstvého oregana či špetka sušeného 100ml mléka sůl 4 snítky oregana čerstvého či 1/2 lžičky sušeného 250ml smetany 12% 250ml mléka 1 vrchovatá lžíce houbového prášku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu
Recept na Zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu: Mleté maso smísíme s vejcem, solí, oreganem, česnekem, nadrobíme toustový chléb, zalijeme mlékem a pořádně promícháme. Podle nutnosti přidáme strohánku, aby maso drželo tvar. Ze směsi vytvoříme koule o průměru 4-5cm, které poklademe do hlubšího pekáčku. Smetanu smícháme s mlékem a houbovým práškem a oreganem a masové koule s ní přelijeme. Vše dáme zapéct do trouby na 40min., teplota 200°C.
Poznámka k receptu na Zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu: "Prošlo" to každopádně....sama jsem si říkala, že kdybych zachovala originální znění se sušenými ingrediencemi, možná by to opravdu mělo tu chuť co jsem si představovala. Ono kolikrát je něco sušeného nebo dokonce i instatního chuťově překvapivě lepší, jak čerstvé... musím to holt udělat opravdu podle Vás
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 14.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 0,5kg mletého masa 1 vejce 2 plátky toustového chleba 2 hrsti strouhánky 1 lžička sušeného česneku 2 snítky čerstvého oregana či špetka sušeného 100ml mléka sůl 4 snítky oregana čerstvého či 1/2 lžičky sušeného 250ml smetany 12% 250ml mléka 1 vrchovatá lžíce houbového prášku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|