|
Recept na Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami
Recept na Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 housek (hvězdiček) 100 nastrouhaného sýra ( ementál, eidam apod.) 6 vajec ( podle počtu osob) sůl, pepř 3 PL smetany 12% nebo zakysanou smetanu + bylinky ( pažitka, petrželka nebo jiné bylinky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami
Recept na Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami: Housky přepůlíme nebo jen seřízneme vršky. Střídky částečně vydlabeme, aby vznikla malá prohlubeň. Odstraněné kousky housek můžeme později použít do nádivek nebo do strouhanky.l Vydlabané housky položíme na plech ( můžeme použít pečící papír nebo dále na plech jen tak ) a na 160 stupňů mírně zapečeme po dobu cca 5 minut. Mistička nám tak zpevní. Dobré je použít housky z minulého dne, aby se dobře krájely. Vyjmeme teplé housky z trouby. Do každé housky nasypeme strouhaný sýr, zakápneme smetanou a vlijeme vždy po jednom vejci. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, posypeme čerstvými omytými a a nasekanými bylinkami.Plech s houskami vložíme zpět do vyhřáté trouby a pečeme na 140 stupňů po dobu cca 20-25 minut. Nenecháme ale déle, aby pečivo bylo křehoučké a nebylo tvrdé. Dál pak podáváme ozdobené strouhaným sýrem, bylinkami apod.
Poznámka k receptu na Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami: Kdo chce, může si přidat i slaninu, udělala jsem 4 hvězdičky pro manžela se slaninou, pro sebe jen se sýrem. Hvězdičky jsem opékala pak dál pomalu na další dobu uvedenou dobu, ale každý si sám podle své trouby uzpůsobí délku pečení a zapečení, pekla jsem podle receptu své kolegyně.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 22.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 8 housek (hvězdiček) 100 nastrouhaného sýra ( ementál, eidam apod.) 6 vajec ( podle počtu osob) sůl, pepř 3 PL smetany 12% nebo zakysanou smetanu + bylinky ( pažitka, petrželka nebo jiné bylinky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|