RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Základní piškotové těsto

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Základní piškotové těsto, recepty Základní piškotové těsto, Základní, piškotové, těsto


Recept na Základní piškotové těsto

Recept na Základní piškotové těsto je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Základní piškotové těsto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
6 vajec 6 lžic moučkového cukru 6 lžic polohrubé mouky - zde platí poměr 1 vejce=1 lžíce cukru=1 lžíce mouky proto lze upravit - menší plech, menší množství.

Základní piškotové těsto
Zvětšit obrázek

Recept na Základní piškotové těsto

Recept na Základní piškotové těsto:
1.Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme moučkový cukr, znovu vyšleháme do tuhé pěny. 2.Zlehka vmícháme (už ne šlehačem) např. stěrkou žloutky. 3.Nakonec opět zlehka přimícháme mouku po částech a přes sítko. - Pokud chceme dělat kakaové piškotové těsto, dáme 5 lžic mouky + 1 lžíci kakaa. - Troubu zapneme hned, jak začneme šlehat piškot, aby se dostatečně zahřála - Jemné piškotové těsto zpracujeme rychle (dlouhým stáním těsto padá a ztrácí lehkost) - Rozetřeme jej na pečící papír a dáme hned do předehřáté trouby a pečeme asi 15-20min. na 170st. - Troubu 10-15 min. neotvíráme! aby se teplota nesnížila a piškot neklesl. - Upečený piškot poznáme tak, že začne povrch krásně tmavnout a nádherně vonět a upečený piškot se začne oddělovat od boků plechu. Vyndáme jej z trouby, zkusíme špejlí a pokud není suchá a lpí na ní řídké těsto, dáme piškot dopéct. - Základní piškotové těsto je vhodné na rolády, řezy nebo dorty. - Pokud děláme roládu, tak ještě teplou roládu obrátíme na vlhkou utěrku (nebo suchou, ale pocukrovanou moučkovým cukrem), stáhneme pečící papír, otočíme jej a čistou stranou opět přiložíme na piškot. Takto celou roládu i s utěrkou stočíme a necháme vychladnout. Díky vlhké utěrce se těsto nepřilepí. - Piškot je vhodné před natřením marmeládou nebo krémem navlhčit/pokapat ředěnou citrónovou nebo rumovou šťávou, aby nebyl suchý. Pozn. Přípravu tohoto piškotu mám ráda, je rychlý, stačí pořádně našlehat sníh a už jen přidáme ostatní suroviny.Roláda se vždy povede a je vysoká.

Poznámka k receptu na Základní piškotové těsto:
Toto je základní piškot.těsto hlavně na rolády, muffiny nebo i řezy. Pokud se do něj přidá prášek do pečiva, příp. olej, mléko - připravíme si jiné těsto, které se výborně hodí na dorty nebo řezy - (takový piškot se lépe rozkrajuje)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Základní piškotové těsto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 20.12.2010
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 6 vajec 6 lžic moučkového cukru 6 lžic polohrubé mouky - zde platí poměr 1 vejce=1 lžíce cukru=1 lžíce mouky proto lze upravit - menší plech, menší množství
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na základní piškotové těsto, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Základní piškotové těsto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Základní piškotové těsto

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist