|
Recept na Vepřový tokáň (jak ho dělám já)
Recept na Vepřový tokáň (jak ho dělám já) je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřový tokáň (jak ho dělám já) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřové maso z plecka, 100 g slaniny, 1 větší cibule, 1 jarní cibulka, 2 papriky(žlutá+červená), pórek, 2 rajčata, 3 stroužky česneku, hrstičku žampiónů, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml husté zakysané smetany, masox(nemusí být), 1 lžíce mleté papriky, olej, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový tokáň (jak ho dělám já)
Recept na Vepřový tokáň (jak ho dělám já): Maso si nakrájíme na nudličky, smícháme si mletou papriku se solí a v tom vyválíme nudličky masa, které zprudka orestujeme, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, trochu osmažíme, zalijeme maso vodou s masoxem a dusíme. Papriky a pórek nakrájíme na nudličky, rajčata na kousky, jarní cibulku na kolečka, žampióny, česnek na plátky a vše přidáme tak po půl hodině dušení k masu, osolíme a dusíme dál. Mouku si rozmícháme v kysané smetaně, přidáme rajský protlak, znovu promícháme a vlijeme do omáčky, mícháme a ještě chvilku povaříme.
Poznámka k receptu na Vepřový tokáň (jak ho dělám já): 3x soľ v jednom recepte: (soľ s paprikou, voda s masoxom a ešte posoliť). Nie je to na jeden recept príliš, alebo je to boj proti nízkemu krvnému tlaku?
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový tokáň (jak ho dělám já), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 01.07.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřové maso z plecka, 100 g slaniny, 1 větší cibule, 1 jarní cibulka, 2 papriky(žlutá+červená), pórek, 2 rajčata, 3 stroužky česneku, hrstičku žampiónů, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml husté zakysané smetany, masox(nemusí být), 1 lžíce mleté papriky, olej, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový tokáň (jak ho dělám já),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový tokáň (jak ho dělám já) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový tokáň (jak ho dělám já)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|