|
Recept na Vepřové ze středomoří
Recept na Vepřové ze středomoří je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové ze středomoří budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 plátky vepřového masa-(krkovice, kýta, plec, kotleta), naprosto podle vlastního uvážení a chutě, půl lžičky provensálského koření, asi 1 dcl slunečnicového oleje, 4-5 stroužků česneku, několik kousků sušených rajčat v oleji, 1 menší cibule, sůl, 1/2 lžíce citronové šťávy, 2 špetky cukru..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové ze středomoří
Recept na Vepřové ze středomoří: Plátky masa mírně naklepeme a přes noc je vložíme do marinády z oleje, citronové šťávy, provensálských bylinek a česneku, rozmáčknutého nožem. Nesolíme! Během dopoledne maso obrátíme a ještě necháme před přípravou asi půl hodiny odstát. Pak maso vyndáme, osolíme, kusy česneku z marinády nakrájíme na plátky a cibuli na půlměsíčky. Použijeme olej z marinády, který vylejeme na pánev, přidáme cibuli a na proužky nakrájená sušená rajčata. Na tomto základě zprudka orestujeme maso z obou stran, přidáme česnek a 2 špetky cukru. Zalijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Snažíme se co nejvíce zredukovat tekutinu, ale pokud je potřeba maso ještě chvíli dusit, malinko ještě podlijeme. Podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu na Vepřové ze středomoří: Zdroj FB web "Dobrou chuť"
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové ze středomoří, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 09.06.2013
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 plátky vepřového masa-(krkovice, kýta, plec, kotleta), naprosto podle vlastního uvážení a chutě, půl lžičky provensálského koření, asi 1 dcl slunečnicového oleje, 4-5 stroužků česneku, několik kousků sušených rajčat v oleji, 1 menší cibule, sůl, 1/2 lžíce citronové šťávy, 2 špetky cukru.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové ze středomoří,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové ze středomoří - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové ze středomoří
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|