|
Recept na Valašské podlesníky
Recept na Valašské podlesníky je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Valašské podlesníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
brambory, hladká mouka, mléko, vejce, sůl, zelné(kapustové) listy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Valašské podlesníky
Recept na Valašské podlesníky: Oloupané brambory nastrouháme, scedíme škrobovou vodu, přidáme vejce, hladkou mouku, mléko a sůl. Vymícháme řídší těsto, které tence namažeme na pomaštěné zelné(kapustové) listy a upečeme v předehřáté troubě. Při pečení podlesníky neobracíme. Po vytažení z trouby sloupneme zelný (kapustový) list. Na podlesníku zůstane vyznačena struktura listu a placka získá od zelí mírně nasládlou chuť i vůni. Podlesníky z obou stran mastíme máslem nebo sádlem. Připíjíme mléko, smetanu nebo bílou kávu.
Poznámka k receptu na Valašské podlesníky: Jenda1: Vaše podlesníky jsou obzvláště vypečené... Zkoušel jsem na tom listoví cosi podobného a nedopadlo to http://www.labuznik.cz/recept/bramboraky-zdraveji/ Na podlesnících jsem vyrostl... No, přežil jsem je U nás se pekly jen tak na plechu, pak se, ještě horké potíraly (neboli "matlaly" jak je tu psáno) máslem a sypaly cukrem - obojího bohatě Když to šlo, tak jsem je jenom olízal Zajímavé: V 11 komentářích tu píšou že vyzkoušejí... Buď jenom tmolili nebo zjistili, že podlesníky sice jedlé jsou, ale nestojí ani za komentář...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Valašské podlesníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 14.09.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: brambory, hladká mouka, mléko, vejce, sůl, zelné(kapustové) listy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na valašské podlesníky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Valašské podlesníky
Vložit příspěvek pro Valašské podlesníky
Předmět: podlesníky. | Datum: 14.09.2019 14:02:56 | Autor: koždoň Jiří | U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet. | Odpovědět |
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Valašské podlesníky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|