Recept na Vajíčková tlačenka
Recept na Vajíčková tlačenka je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Vajíčková tlačenka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 vajec uvařených na tvrdo 200 g točeňáku nebo gothaje 2 kyselé okurky 1 cibule 1 sklenička moravanky i s nálevem (já vyndávám feferonku) 200 g Majolky® 1 želatina na vaječnou tlačenku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vajíčková tlačenka
Recept na Vajíčková tlačenka: Nálev z moravanky si dáme stranou. Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky včetně těch z moravanky. Všechno osolíme a opepříme a přidáme Majolku®. Želatinu si uvaříme dle návodu i s nálevem z moravanky. Počkáme až trochu vychladne a nalijeme ke všem surovinám a zamícháme. Dáme do srnčího hřbetu, do kterého jsme si dali igelitový sáček a necháme min 3 hodiny stuhnout v ledničce - nejlépe do 2 dne. Podáváme nakrájené na plátky jako svačinku s rohlíkem. Pokud koupíme normální želatinu (ne dortovou), tak tekutiny dávám 2dcl + nálev z moravanky a nechám povařit jen chviličku, ale stále míchám.
Poznámka k receptu na Vajíčková tlačenka: Místo moravanky může být i hradiščanka. Myslím, že jsou stejné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vajíčková tlačenka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Boubelinda (Verča)
- Datum vložení: 15.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 5 vajec uvařených na tvrdo 200 g točeňáku nebo gothaje 2 kyselé okurky 1 cibule 1 sklenička moravanky i s nálevem (já vyndávám feferonku) 200 g Majolky® 1 želatina na vaječnou tlačenku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vajíčková tlačenka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vajíčková tlačenka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vajíčková tlačenka
|
|