|
Recept na Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička
Recept na Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Ingredience: 1 kg vepřové plece bez kůže 0.6 kg tučného vepř bůčku bez kostí a kůže 3 ks suché žemle 0.2 l bílého vína samozřejmě dobrého . 0.2 l mléka stačí 0.1 l smetany 33% a doplnit vínem pokud není už vypité. Koření: 2 gr.mletého pepře ,1.gr muškátového květu , a stejně tolik citrónové kůry /strouhaná/ a sůl vše je třeba ochutnat, sůl podle toho jak solí asi 30 gr,podle chuti skopová ale i vepřová střívka , lze objednat v každém slušném řeznictví, nebo koupit v Makru. Kdo umí zamáčkne kdo ne použije špejle jako na jitrnice..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička
Recept na Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička: Příprava: Večer maso nakrájíme na kostky cca 1x1 cm nebo i menší, osolíme a opepříme, pak si dáme dvojku vínka, maso dáme do ledničky a jdeme chrnět . Ráno masíčko semeleme, libové a tučné každé zvlášť, libové co nejjemněji raději dvakrát. Housky namočíme do mléka a rozetřeme na velmi jemnou hmotu, přidáme semleté maso a mícháme dokud nás nebolí ruka, to je hmota spojená. Potom přidáme zbylé koření a víno, zamícháme a nakonec domícháme tučné mleté maso, aby se nám spojilo. Když je hmota příliš hustá, přidáme víno. Naplníme do střívek, zadrhneme nebo zašpejlujeme a pečeme podle chuti, obalené v hladké mouce nebo trojbalu / mouka ,vejce strouhanka / .... pečeme z obou stran, příloha - co komu chutná a nezapomeňte ten zbytek vína, ten až k jídlu. Jinak by za vás mohl dovařovat někdo jiný a jíst také. Jde to upéct i jako prejt, ale střívko je nejlepší. Přeji bon appetit neboli dobrou chuť. Jo, abych nezapomněl, jak vyzkoušet chuť klobásy: do malého šálku dejte trochu hmoty a strčte do mikrovlny. Nezapomeňte otočit časovačem asi na třicet vteřin až minutu, sakra psal jsem trochu do šálku, ne všechno a dát ochutnat druhým, nesežrat všechno sám. Pravidlo starých kuchařů zní do jídla se dává to co tam patří a ne to co nám chutná. Nepřidávat jiné přísady pak je to, něco jiného to je všeobecné pravidlo. Doporučená příloha: Brambory samozřejmě vařené , pečivo ale klidně i brambor. salát
Poznámka k receptu na Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička: Moucha:na 1 kg hmoty 1,5 m střeva
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 26.04.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Ingredience: 1 kg vepřové plece bez kůže 0.6 kg tučného vepř bůčku bez kostí a kůže 3 ks suché žemle 0.2 l bílého vína samozřejmě dobrého . 0.2 l mléka stačí 0.1 l smetany 33% a doplnit vínem pokud není už vypité. Koření: 2 gr.mletého pepře ,1.gr muškátového květu , a stejně tolik citrónové kůry /strouhaná/ a sůl vše je třeba ochutnat, sůl podle toho jak solí asi 30 gr,podle chuti skopová ale i vepřová střívka , lze objednat v každém slušném řeznictví, nebo koupit v Makru. Kdo umí zamáčkne kdo ne použije špejle jako na jitrnice.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Úplně super vinná klobása jak ji dělala moje babička
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|