|
Recept na Tvarohový koláč z dvojího těsta
Recept na Tvarohový koláč z dvojího těsta je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Tvarohový koláč z dvojího těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Linecké těsto: 500g hladké mouky, 250g Hery, 100g moučkového cukru, 1 vejce, nastrouhaná kůra z 1 citronu Tvarohová hmota: 500g měkkého tvarohu, 2 vejce, 130g cukru, 1 balíček van. cukru, ovoce čerstvé nebo kompotované (borůvky, meruňky, jahody...) Piškotové těsto: 2 vejce, 100g hladké mouky, 80g krupicového cukru, 1 lžička kakaa (nemusí být).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tvarohový koláč z dvojího těsta
Recept na Tvarohový koláč z dvojího těsta: Na linecké těsto prosejeme mouku na vál, přidáme cukr, promícháme a uděláme důlek, kam rozklepneme vejce a přidáme nasekané máslo a citronovou kůru. Zpracujeme těsto a uložíme ho na půl hodinky do lednice. Pak ho rozválíme na plát a dáme na plech s pečícím papírem a vytvoříme okraj. Těsto propícháme vidličkou a předpečeme v troubě vyhřáté na 200 °C do růžova. Smícháme všechny přísady na tvarohovou hmotu a naneseme jí menší polovinu na předpečené linecké těsto, poklademe ovocem (v případě kompotu dobře okapaným) - já použila kompotované borůvky, a zakryjeme zbytkem tvarohové hmoty. Na piškot ušleháme sníh z bílků a cukru, lehce vmícháme žloutky a mouku s kakaem a nanesem na tvarohou náplň (případně nastříkáme mřížku). Koláč vložíme zpět do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20-30 minut.
Poznámka k receptu na Tvarohový koláč z dvojího těsta: Koláč je možný připravit i bez ovoce, pouze s tvarohovou náplní, ale kdo má ovoce rád, tak určitě nevynechá :-).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohový koláč z dvojího těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aanicka (Anna Kubincová)
- Datum vložení: 29.08.2009
- Počet porcí: asi 30ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Linecké těsto: 500g hladké mouky, 250g Hery, 100g moučkového cukru, 1 vejce, nastrouhaná kůra z 1 citronu Tvarohová hmota: 500g měkkého tvarohu, 2 vejce, 130g cukru, 1 balíček van. cukru, ovoce čerstvé nebo kompotované (borůvky, meruňky, jahody...) Piškotové těsto: 2 vejce, 100g hladké mouky, 80g krupicového cukru, 1 lžička kakaa (nemusí být)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohový koláč z dvojího těsta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohový koláč z dvojího těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohový koláč z dvojího těsta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|