RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort, recepty Tvarohovo-šlehačkový dort, Tvarohovo-šlehačkový, dort


Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort

Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Tvarohovo-šlehačkový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto máslo 120 g cukr moučkový 60 g žloutek 1 ks hladká mouka 210 g Krém žloutky 4 ks cukr 160 g citrónová kůra pomerančová kůra špetka soli mléko 200 ml želatina 6 plátků tvaroh sušší 400 g smetana ke šlehání 3/8 l moučkový cukr na posypání čerstvé ovoce nejlépe maliny, ostružiny, jahody.

Tvarohovo-šlehačkový dort
Zvětšit obrázek

Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort

Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort:
Tvaroh má být čerstvý, sušší a nakyslé chuti. Pokud je potřeba, necháme ho 1 hodinu odkapat. Z másla, cukru, žloutku a mouky uhněteme těsto. Těsto necháme v lednici odpočinout a pak vyválíme dva pláty o průměru dortové formy (26 cm) a pečeme do světle hněda. Bezprostředně po upečení nakrájíme horní plát na potřebný počet porcí. Žloutky, cukr, mléko, sůl a citronovou, pomerančovou kůru dáme do kastrůlku a za stálého míchání vytvoříme "pudinkovou hmotu". Přidáme vyždímanou želatinu a necháme rozpustit. Krém přelijeme přes síto a postupně přimícháváme k tvarohu. Ušleháme si šlehačku, kterou metličkou přidáme do tvarohového krému. Upečený dolní nenakrájený plát z křehkého těsta dáme do dortové formy a nalijeme krém na dno cca 2 mm. Vrstva nám slouží jako izolační vrstva. Na vrstvu tvarohového krému naklademe ovoce, tak aby nebylo u okraje dortové formy a zalijeme krémem. Dáme do lednice nejméně na 2 hodiny. Poté opatrně přidáme horní nakrájený plát, který je dobrý taktéž před přesunem na tvarohový krém vychladit. Na závěr dort posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu na Tvarohovo-šlehačkový dort:
Můžeme použít i ovoce kompotované. Těsto je po upečení křehké, když dort necháte jeden den v ledničce, těsto se uleží a je méně lámavé.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohovo-šlehačkový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: vseumel
  • Datum vložení: 21.12.2010
  • Počet porcí: 8, 16 dle způsobu krájení
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Těsto máslo 120 g cukr moučkový 60 g žloutek 1 ks hladká mouka 210 g Krém žloutky 4 ks cukr 160 g citrónová kůra pomerančová kůra špetka soli mléko 200 ml želatina 6 plátků tvaroh sušší 400 g smetana ke šlehání 3/8 l moučkový cukr na posypání čerstvé ovoce nejlépe maliny, ostružiny, jahody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohovo-šlehačkový dort, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohovo-šlehačkový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohovo-šlehačkový dort

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist