|
Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort
Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Tvarohovo-šlehačkový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto máslo 120 g cukr moučkový 60 g žloutek 1 ks hladká mouka 210 g Krém žloutky 4 ks cukr 160 g citrónová kůra pomerančová kůra špetka soli mléko 200 ml želatina 6 plátků tvaroh sušší 400 g smetana ke šlehání 3/8 l moučkový cukr na posypání čerstvé ovoce nejlépe maliny, ostružiny, jahody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort
Recept na Tvarohovo-šlehačkový dort: Tvaroh má být čerstvý, sušší a nakyslé chuti. Pokud je potřeba, necháme ho 1 hodinu odkapat. Z másla, cukru, žloutku a mouky uhněteme těsto. Těsto necháme v lednici odpočinout a pak vyválíme dva pláty o průměru dortové formy (26 cm) a pečeme do světle hněda. Bezprostředně po upečení nakrájíme horní plát na potřebný počet porcí. Žloutky, cukr, mléko, sůl a citronovou, pomerančovou kůru dáme do kastrůlku a za stálého míchání vytvoříme "pudinkovou hmotu". Přidáme vyždímanou želatinu a necháme rozpustit. Krém přelijeme přes síto a postupně přimícháváme k tvarohu. Ušleháme si šlehačku, kterou metličkou přidáme do tvarohového krému. Upečený dolní nenakrájený plát z křehkého těsta dáme do dortové formy a nalijeme krém na dno cca 2 mm. Vrstva nám slouží jako izolační vrstva. Na vrstvu tvarohového krému naklademe ovoce, tak aby nebylo u okraje dortové formy a zalijeme krémem. Dáme do lednice nejméně na 2 hodiny. Poté opatrně přidáme horní nakrájený plát, který je dobrý taktéž před přesunem na tvarohový krém vychladit. Na závěr dort posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Tvarohovo-šlehačkový dort: Můžeme použít i ovoce kompotované. Těsto je po upečení křehké, když dort necháte jeden den v ledničce, těsto se uleží a je méně lámavé.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohovo-šlehačkový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vseumel
- Datum vložení: 21.12.2010
- Počet porcí: 8, 16 dle způsobu krájení
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Těsto máslo 120 g cukr moučkový 60 g žloutek 1 ks hladká mouka 210 g Krém žloutky 4 ks cukr 160 g citrónová kůra pomerančová kůra špetka soli mléko 200 ml želatina 6 plátků tvaroh sušší 400 g smetana ke šlehání 3/8 l moučkový cukr na posypání čerstvé ovoce nejlépe maliny, ostružiny, jahody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohovo-šlehačkový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohovo-šlehačkový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohovo-šlehačkový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|