|
Recept na Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Recept na Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g lístkového cesta, 200 g mandlí, 125 g trstinového cukru, 70 g mandľových lupienkov, 2 vajcia, 150 g kandizovaného citrusového ovocia, 1 pl vody z pomarančových kvetov, postrúhaná kôra z 2 citrónov, 2 pomarančov a 1 limetky, práškový cukor.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Recept na Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne: Mandle sparíme horúcou vodou, ošúpeme a posekáme nahrubo. V mise ich zmiešame s trstinovým cukrom, postrúhanou kôrou z citrusov, vodou z pomarančových kvetov a s 1 celým vajíčkom. Lístkové cesto rozdelíme napoly a rozvaľkáme ho. Jednu časť uložíme na dno zapekacej formy, naplníme zmesou posekaných mandlí a kandizovaného ovocia. Odkrojíme okraje tak, aby sme cesto mohli zahnúť asi centimeter dovnútra nad plnku. Zakryjeme druhým plátom cesta, pritlačíme ho na okrajoch k spodnému a zvyšné cesto odkrojíme. Vrch pokrájame na dieliky ako na pomaranči a koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme asi 20 minút na strednom rošte v rúre predhriatej na 200 stupňov. Potom koláč vyberieme, rošt v rúre presunieme celkom hore a zapneme gril. Koláč posypeme mandľovými lupienkami a práškovým cukrom a vložíme ho na 4-5 minút pod gril.
Poznámka k receptu na Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne: amalia: "...kde sa dá zohnaž voda z pomarančových kvetov..." Kde? No, někde níže už sem "někdo" dal odkaz...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 05.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: 500 g lístkového cesta, 200 g mandlí, 125 g trstinového cukru, 70 g mandľových lupienkov, 2 vajcia, 150 g kandizovaného citrusového ovocia, 1 pl vody z pomarančových kvetov, postrúhaná kôra z 2 citrónov, 2 pomarančov a 1 limetky, práškový cukor
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na trojkráľový languedocký koláč - croustade languedocienne,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|