RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna), recepty Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna), Tarta, mousse, de, limón, (Dort, citronová, pěna)


Recept na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna)

Recept na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna) je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené. K přípravě Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Piškot: 3 vejce 58 g cukru 41 g hladké mouky 25 g maizeny (kukuřičný škrob) Mousse: 500 ml smetany 115 g moučkového cukru 85 g citronové šťávy kůra z jednoho citronu 4 plátky želatiny 4 bílky špetka soli Na dohotovení: Citronová želatina.

Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna)
Zvětšit obrázek

Recept na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna)

Recept na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna):
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem. Ušleháme sníh z bílků. Mouku prosejeme s maizenou. Opatrně smícháme žloutky se sněhem, přidáme směs mouky a maizeny a jemnými pohyby ze shora dolů vše dobře promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem a pečeme při 200°C cca 5 minut. Ještě vlažný plát stáhneme z papíru. Mousse: Necháme nabobnat želatinu ve studené vodě. Z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh, když jsou bílky z poloviny ušlehané přidáme polovinu cukru a došleháme do tuha. Odložíme stranou. V kastrůlku zahřejeme citronovou šťávu. Sundáme z ohně. Z hydratované želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a za stálého míchání vkládáme do citronové šťávy jeden plátek želatiny po druhém. Necháme chladnout. Ostrouháme si kůru z jednoho citronu. Vyšleháme smetanu do tuha společně se zbývající polovinou moučkového cukru a citronovou kůrou. Přidáme sníh z bílků, a velmi opatrně-aby nám objem nespadl-jemnými pohyby ze shora dolů vše dobře smícháme. Potom přidáme pozvolna rozpuštěnou želatinu v citronové šťávě a opět opatrně, s citem dobře promícháme. Mousse nalijeme do formy, do které jsme si předem na dno položili podle tvaru formy upravený piškot.Povrch uhladíme a dáme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí dáme na vrch želatinu, nejlépe s citronovou příchutí, kterou si připravíme podle návodu na obalu.Zdobíme podle fantazie.

Poznámka k receptu na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna):
*Místo piškotu můžeme dát na dno "tradiční" rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem nebo vlastní odzkoušený piškot. *Použijeme šťávu z vymačkaných citronů, ne chemické náhražky. *Pokud je možno použijeme kůru z citronu který nebyl chemicky ošetřen. *Tento dort jsem dělal ve sleněném pekáčku o rozměrech 25x25x5,5cm, ale toto množství vyjde i na klasickou dortovou formu. *Citronovou želatinu na povrch jsem měl ze Španělska.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Miquel
  • Datum vložení: 22.02.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
  • Suroviny: Piškot: 3 vejce 58 g cukru 41 g hladké mouky 25 g maizeny (kukuřičný škrob) Mousse: 500 ml smetany 115 g moučkového cukru 85 g citronové šťávy kůra z jednoho citronu 4 plátky želatiny 4 bílky špetka soli Na dohotovení: Citronová želatina
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tarta mousse de limón (dort citronová pěna), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tarta mousse de limón (Dort citronová pěna)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist