|
Recept na Švestková povidla bez míchání
Recept na Švestková povidla bez míchání je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Švestková povidla bez míchání budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3,5 kg vypeckovaných švestek, 750g pískového cukru, rum (nemusí být).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švestková povidla bez míchání
Recept na Švestková povidla bez míchání: Švestky vložíme do širokého kastrolu, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme do druhého dne stát v chladu. Na druhý den vaříme na velmi mírné teplotě BEZ MÍCHÁNÍ 4-5 hodin. Potom povidla odstavíme, důkladně promícháme a horká lijeme do sklenic. Můžeme přidat špetku Sorbanu proti plísni. Pro lepší chuť a konzervaci povrch povidel ve sklenici zalejeme lžící rumu. Sklenice uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Po vychladnutí skladujeme v chladu a temnu.
Poznámka k receptu na Švestková povidla bez míchání: Já jsem trošku experimentovala. Přidala jsem půl lžičky mleté skořice a rumovou esenci (rum jsem nedávala. Povidla jsou moc dobrá. Používám do buchet nebo děti si je mažou jen tak na pečivo... Vaříme nejlépe v kastrolu nebo hrnci se silným dnem...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švestková povidla bez míchání, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iness
- Datum vložení: 22.10.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 3,5 kg vypeckovaných švestek, 750g pískového cukru, rum (nemusí být)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švestková povidla bez míchání,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švestková povidla bez míchání - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švestková povidla bez míchání
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|