|
Recept na Suflé
Recept na Suflé je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Suflé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto : l lžíce mletých mandlí 150 g čokolády na vaření 4 lžíce silné černé kávy nebo kávového likéru 2 lžičky hladké mouky 100 g krupicového cukru 4 vejce, žloutky a bílky oddělené trochu másla na vymazání formiček Na polevu: 100 g kvalitní čokolády na vaření 150 ml smetany ke šlehání 2 lžíce silné černé kávy nebo kávového likéru kvalitní vanilková zmrzlina k podávání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Suflé
Recept na Suflé: Rozehřejte troubu na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Šest formiček na suflé (nebo hrnečků s rovnými stěnami) o objemu 200 ml vymastěte máslem a vysypte drcenými mandlemi. 2. Do mísy nalámejte čokoládu a zalijte ji kávou nebo likérem. Čokoládu roztavte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce (dvě až dvě a půl minuty na střední výkon), promíchejte, aby vznikla hladká a lesklá hmota. Nechte ji trochu vychladnout. 3. Do rozpuštěné čokolády zamíchejte mouku, polovinu cukru a žloutky. Z bílků ušlehejte hustý sníh a postupně do něj zapracujte zbylý cukr, aby vzniklo lesklé sněhové těsto. To pak zamíchejte do čokoládové směsi – nejlépe po několika dávkách a velmi opatrně, abyste co nejvíc zachovali drahocennou lehkost. 4. Rozdělte směs do formiček nebo hrnečků. Vložte do trouby a pečte patnáct až dvacet minut, aby malé nákypy správně vyběhly a měly na omak pevnou kůrku. Pokud je po téhle době povrch ještě měkký, vraťte dezerty na pět minut do trouby. 5. Mezitím připravte polevu. Čokoládu rozlámejte nebo nasekejte, do menšího rendlíku nalijte smetanu a nechte ji dojít k varu. 6. Stáhněte plamen a do horké smetany přidejte čokoládu. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs. Nakonec přilijte kávu nebo některý z likérů a už dále nevařte. 7. Při podávání můžete vršek suflé rozlomit a do pukliny vpravit lžíci zmrzliny a přelít ji trochou horké čokoládové polevy.
Poznámka k receptu na Suflé: Monu:Samozdřejmně že můžeš použít maffinovou formu ale mám jednu věc a to že to nesmí být ty malinké muffiny...!!!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Suflé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: modinka (Monika)
- Datum vložení: 10.07.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Těsto : l lžíce mletých mandlí 150 g čokolády na vaření 4 lžíce silné černé kávy nebo kávového likéru 2 lžičky hladké mouky 100 g krupicového cukru 4 vejce, žloutky a bílky oddělené trochu másla na vymazání formiček Na polevu: 100 g kvalitní čokolády na vaření 150 ml smetany ke šlehání 2 lžíce silné černé kávy nebo kávového likéru kvalitní vanilková zmrzlina k podávání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na suflé,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Suflé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Suflé
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|