|
Recept na Špaldový ovocný koláč
Recept na Špaldový ovocný koláč je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Špaldový ovocný koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g špaldové mouky, 200 ml podmáslí pokojové teploty, 2 žloutky, 1/2 KL soli, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 50 g rozehřátého sádla, 50 g rozehřátého másla, kůra, šťáva z 1/2 citrónu, Na kvásek: 100 ml vlažného mléka, 1 KL medu, 21 g droždí, Na náplň: 500 g tvarohu, cukr dle chuti, jak má kdo rád sladké, 1 vanilkový puding, 1 žloutek, vanilkový cukr, ovoce jaké kdo má rád,(u nás jahody, borůvky, maliny, mražené už se těším na čerstvé) Žmolenka: 80 g hrubé mouky, 50g másla, 80 g cukru krupice, 50 g mandlových lupínků,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špaldový ovocný koláč
Recept na Špaldový ovocný koláč: Připravíme si kvásek z vlažného mléka, medu a droždí. V robotové míse si smícháme sypké ingredience. Přidáme žloutky, máslo, sádlo, citrón jak šťávu tak kůru, podmáslí a kvásek. Necháme robot pracovat, jak se těsto přestane lepit na hák je připraveno ke kynutí. Tvaroh si smícháme s cukrem, van. cukrem, pudingovým práškem a žloutkem. Připravíme si drobenku. Vykynuté těsto si rozválíme na placku, dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme tvarohovou náplní, poklademe ovocem, posypeme žmolenkou a dáme péct. Pekla jsem na 200°C asi 15. min. dopékala jsem na 180°C doba pečení je u každé trouby jiná.
Poznámka k receptu na Špaldový ovocný koláč: Zbylo mi trochu těsta tak jsem dala do koláčové formy potřela pomerančovou marmeládou a posypala mandlemi.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špaldový ovocný koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: suslajda (Hana)
- Datum vložení: 29.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 500 g špaldové mouky, 200 ml podmáslí pokojové teploty, 2 žloutky, 1/2 KL soli, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 50 g rozehřátého sádla, 50 g rozehřátého másla, kůra, šťáva z 1/2 citrónu, Na kvásek: 100 ml vlažného mléka, 1 KL medu, 21 g droždí, Na náplň: 500 g tvarohu, cukr dle chuti, jak má kdo rád sladké, 1 vanilkový puding, 1 žloutek, vanilkový cukr, ovoce jaké kdo má rád,(u nás jahody, borůvky, maliny, mražené už se těším na čerstvé) Žmolenka: 80 g hrubé mouky, 50g másla, 80 g cukru krupice, 50 g mandlových lupínků,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špaldový ovocný koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špaldový ovocný koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špaldový ovocný koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|