RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Smažená jižanská křídla

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Smažená jižanská křídla, recepty Smažená jižanská křídla, Smažená, jižanská, křídla


Recept na Smažená jižanská křídla

Recept na Smažená jižanská křídla je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Smažená jižanská křídla budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
12 kuřecích křídel na kořenící směs: 2 lžičky sladké mleté papriky 1 lžička mletého chilli mořská sůl a čerstvě mletý pepř 1 lžička strouhané citronové kůry 1 lžička sušeného oregana 1 stroužek česneku, drcený na obalování: 2 velká vejce 1 lžíce tabasca 1 lžička kečupu 1 lžička sladké mleté papriky 20 dkg hladké mouky olej na smažení uzená paprika na poprášení na dip: 250g zakysané smetany 2 lžíce nastrouhaného křenu 1-2 lžíce sladké chilli omáčky.

Smažená jižanská křídla
Zvětšit obrázek

Recept na Smažená jižanská křídla

Recept na Smažená jižanská křídla:
Z křídel za posledním kloubem odkrojíme špičky bez masa a zbylou část rozdělíme v prostředním kloubu napůl. Omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Promícháme je s přísadami na kořenicí směs a dáme na hodinu do chladu, klidně i do druhého dne. Smícháme přísady na dip, osolíme a dáme vychladit. Poté si připravíme suroviny na obalování. V hlubokém talíři prošleháme vejce a ostatní přísady. Na plochý talíř nasypeme mouku. V hrnci rozehřejeme 5 cm vysokou vrstvu oleje (pokud máte kuchyňský teploměr nebo používáte fritézu, tak na 190 °C). Namočíme křídla po 5 kouscích do vajec a pak obalíme v mouce. Dáme je do oleje a smažíme za občasného obracení 8–10 minut. Poté je vyndáme a na papírových utěrkách necháme vsáknout přebytečný olej. Pokračujeme další dávkou až do usmažení všech křídel. Křídla podáváme s křenovým dipem, případně s tatarskou omáčkou. Máte-li obavy, že jste neodhadli teplotu oleje a křídla jsou ještě nedodělaná, můžete je na plechu ještě na 15 minut strčit do trouby předehřáté na 180-200 stupňů.

Poznámka k receptu na Smažená jižanská křídla:
Možná, že se vám zdá, že budou křídla příliš ostrá, ale pálivost se smažením vstřebá, jsou pikantní a ostrá "tak akorát" Zdroj: Kuchyně USA

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažená jižanská křídla, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hosta
  • Datum vložení: 11.02.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 12 kuřecích křídel na kořenící směs: 2 lžičky sladké mleté papriky 1 lžička mletého chilli mořská sůl a čerstvě mletý pepř 1 lžička strouhané citronové kůry 1 lžička sušeného oregana 1 stroužek česneku, drcený na obalování: 2 velká vejce 1 lžíce tabasca 1 lžička kečupu 1 lžička sladké mleté papriky 20 dkg hladké mouky olej na smažení uzená paprika na poprášení na dip: 250g zakysané smetany 2 lžíce nastrouhaného křenu 1-2 lžíce sladké chilli omáčky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažená jižanská křídla, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažená jižanská křídla - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažená jižanská křídla

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist