|
Recept na Šmakonéza a Šmakounova tatarka
Recept na Šmakonéza a Šmakounova tatarka je zařazen v kategorii pomazánky.
K přípravě Šmakonéza a Šmakounova tatarka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Šmakonéza: 100g Šmakouna natural 50ml řepkového oleje 50ml olivového oleje (panenského) 1 lžička dijonské hořčice 6 lžic rostlinného mléka Tatarka: šmakonéza 30g kyselých okurek 30g šalotky 1 limetka sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šmakonéza a Šmakounova tatarka
Recept na Šmakonéza a Šmakounova tatarka: Šmakouna si rozmělníme vidličkou a spolu s olejem vložíme do odměrného válce (pokud máte tyčový mixér bez něj, tak do vyšší sklenice). Důležité je, aby nádoba byla úzká, mixér se tam musí pohybovat jako píst. Tyč spustíme až na dno, zapneme a pomalu táhneme nahoru. Několikrát ještě projedeme, abychom získali hladkou lesklou konzistenci. Poté už jen vmícháme hořčici a postupně přidáváme mléko. Kdo má rád kyselejší, může přidat pár kapek citrónové šťávy. Můžete zkusit i variantu pouze olivovým olejem, do bramborového salátu se pro výraznou chuť nehodí, ale je dobrá k pečeným bramborám nebo třeba k rybě. Tatarku uděláme naprosto jednoduše. Vezmeme si hotovou majonézu a promícháme s velmi jemně pokrájenou šalotkou, okurky strouhám najemno a dle chuti přidávám limetkovou šťávu. Osolím, opepřím a je hotovo.
Poznámka k receptu na Šmakonéza a Šmakounova tatarka: http://www.facebook.com/MishkaDiary Majonéza se v současnosti stala hrozným strašákem a symbolem nezdravého jídla, ale v domácím provedení to není tak zlé. Když to rozpočítáme na porce, vyjde vám pak, že jste snědli trošku žloutku a lžíci kvalitního oleje. No a pokud místo žloutku použijete Šmakoun, tak vám to žaludek určitě neprovrtá.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šmakonéza a Šmakounova tatarka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MishkaCZ
- Datum vložení: 09.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomazánky
- Suroviny: Šmakonéza: 100g Šmakouna natural 50ml řepkového oleje 50ml olivového oleje (panenského) 1 lžička dijonské hořčice 6 lžic rostlinného mléka Tatarka: šmakonéza 30g kyselých okurek 30g šalotky 1 limetka sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šmakonéza a Šmakounova tatarka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šmakonéza a Šmakounova tatarka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šmakonéza a Šmakounova tatarka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|