Recept na Slunečnicový kváskový chléb
Recept na Slunečnicový kváskový chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Slunečnicový kváskový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 350 ml vody 250 g pšeničné celozrnné nebo špaldové mouky 300 g hladké mouky 2 lžíce oleje 1/2 lžíce soli 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku) špetka anýzu půl hrnku slunečnicových semínek (půl hrnku ovesných vloček).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slunečnicový kváskový chléb
Recept na Slunečnicový kváskový chléb: Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme slunečnicová semínka a podle chuti ovesné vločky. Pečeme na celozrnný program.
Poznámka k receptu na Slunečnicový kváskový chléb: Špaldová mouka hůře kyne, při jejím použití raději více kvasnic než s moukou celozrnnou. Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 14 až 18 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slunečnicový kváskový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marie Klara
- Datum vložení: 16.04.2010
- Počet porcí: 6-8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 350 ml vody 250 g pšeničné celozrnné nebo špaldové mouky 300 g hladké mouky 2 lžíce oleje 1/2 lžíce soli 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku) špetka anýzu půl hrnku slunečnicových semínek (půl hrnku ovesných vloček)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slunečnicový kváskový chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slunečnicový kváskový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slunečnicový kváskový chléb
|
|