RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem, recepty Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem, Slovácké, laty, aneb, bramborové, placky, povidlama, m


Recept na Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem

Recept na Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
- bramborové těsto (můžeme použít polotovar nebo vytvořit vlastní) - hladká mouka (pomůcka k vyválení) - olej - povidla - mletý mák smíchaný s cukrem - cukr moučka na posypání.

Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem
Zvětšit obrázek

Recept na Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem

Recept na Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem:
Vytvoříme bramborové těsto. Z něj vyválíme nohavičku, nožem ukrajujeme kousky a pomocí válečku tvoříme placky - asi jako palacinky. Smažíme na pánvi na trošce oleje po obou stranách do zlatova. Poté mažeme povidlama podle chuti, sypeme mákem smíchaným s cukrem a rolujeme. Posypeme cukrem moučkou dle chuti a baštíme.

Poznámka k receptu na Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem:
Laty jsou známé na Moravském Slovácku, v okolí Kyjova a Hodonína. Je to původně jídlo chudých, neboť placky se smažily na sucho na kamnech na plotýnce. Po usmažení se mazaly z obou stran sádlem a sypaly se mákem. Všechny suroviny měli lidé doma, nebo na zahradě. Dnes už nemusíme dělat bramborové těsto nutně sami (stačí polotovar), mák i povidla si zakoupíme v obchodě, takže příprava je jednodušší. Jen už to rozhodně není jídlo chudých. :-) Přeji dobrou chuť.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Suvicka
  • Datum vložení: 19.08.2011
  • Počet porcí: 3 - 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: - bramborové těsto (můžeme použít polotovar nebo vytvořit vlastní) - hladká mouka (pomůcka k vyválení) - olej - povidla - mletý mák smíchaný s cukrem - cukr moučka na posypání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slovácké laty aneb bramborové placky s povidlama a mákem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist