|
Recept na Slavnostní řezy
Recept na Slavnostní řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Slavnostní řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g hladké mouky 250 g cukr krupice 2 vejce 3 polévkové lžíce medu 3 polévkové lžíce mléka 120 g másla 1 kávová lžička vrchovatá sody Krém: 250 g másla 1 vanilkový cukr 400 ml mléka 1 vanilkový puding mletý cukr mandlové aróma marmeláda citrónová poleva (já kupuji v sáčku) rum.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slavnostní řezy
Recept na Slavnostní řezy: Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr, mléko, vejce a sodu, na mírném plameni přivést k varu a za stálého míchání nechat hmotu zkaramelizovat (bude mírně hnědá, nesmí se ale vařit). Nechat vychladit, pak hmotu vlejeme do mouky a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Těsto se někdy lepí (asi kvalita mouky), tak trošku mouky přidám. Vyválíme na pečící papír, který jsme si ustřihli podle plechu, dáme na plech a necháme do druhého dne odpočinout,přikryté mikroténem aby neoschlo. Pečeme na 200°C do červena. Z vychladlých plátů stáhneme papír, spodní plát potřeme po celé ploše rumem, nádivkou a přiklopíme druhým plátem tak, aby strana, kde byl pečící papír, byla nahoře. Potřeme marmeládou a polejeme citronovou polevou. Řezy necháme 1-2 dny rozležet. Krém: Z mléko,vanilkový cukr a puding uvařit a nechat vychladnout,máslo rozšlehat a postupně přidávat puding. Podle chuti přidáme mletý cukr a mandlové aróma.
Poznámka k receptu na Slavnostní řezy: Tento recept mám od kolegyně z práce asi 15 let.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slavnostní řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: eva hubova
- Datum vložení: 08.05.2010
- Počet porcí: 50-60 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 600 g hladké mouky 250 g cukr krupice 2 vejce 3 polévkové lžíce medu 3 polévkové lžíce mléka 120 g másla 1 kávová lžička vrchovatá sody Krém: 250 g másla 1 vanilkový cukr 400 ml mléka 1 vanilkový puding mletý cukr mandlové aróma marmeláda citrónová poleva (já kupuji v sáčku) rum
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slavnostní řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slavnostní řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slavnostní řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|