RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska, recepty Slanac - slaný rohlík z Chorvatska, Slanac, -, slaný, rohlík, Chorvatska


Recept na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska

Recept na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Slanac - slaný rohlík z Chorvatska budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g hladká múka 100 g polohrubá múka 1 KL soľ 1 KL cukor 20 g čerstvé droždie 3 PL olej 200 g kyslá smotana 250 ml vlažná voda na potretie 1 kopcová KL soli 1 PL hladkej múky 1 PL škrob (kukuričný, zemiakový) 3 PL vody.

Slanac - slaný rohlík z Chorvatska
Zvětšit obrázek

Recept na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska

Recept na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska:
Do vlažnej vody dáme cukor, droždie, 1 Pl múky, rozmiešame a necháme stáť cca 20 minút. Múku preosejeme, vmiešame soľ, olej a kyslú smotanu a spolu s kváskom vymiesime ľahké, dosť mäkké cesto. Necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Potom cesto vyklopíme, rozdelíme na 16 guličiek, necháme 10-15 minút odpočinúť pod utierkou. Každú guličku vyvyľkáme na ovál, rolujeme rohlíky, po zrolovaní ešte dobre pováľame - foto. Rohlíky sú dlhé cca 20 cm. Ukladáme na peč. papier alebo fóliu. Znovu necháme odpočívať pod utierkou cca 20-30 minút. Potom dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov, pečieme 10 minút. Po 10 minútach pofŕkame slanou zmesou a ešte pečieme 5-7 minút. Farbu pečiva sledujeme. Slaná zmes: V hrnčeku vymiešame soľ, škrob, múku a po troche pridávame vodu. Získame cestíčko, konzistencie ako hustejšie palacinkové cesto.

Poznámka k receptu na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska:
S podobnými slanými rohlíkmi som sa stretla v Chorvátsku i Bosne. V pekárňach ich predávajú ako "Slanci - prstici" - zrastené. Pátrala som po chorvátskych stránkach, je viacero verzií. Moja je značne upravená. Počas pečenia sa rohlíky - prsty - môžu nechať "zrásť", niekedy je to dokonca žiadúce. Rohlíky sú ľahké, vláčne...a chutné.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slanac - slaný rohlík z Chorvatska, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: magdalenka
  • Datum vložení: 03.08.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 400 g hladká múka 100 g polohrubá múka 1 KL soľ 1 KL cukor 20 g čerstvé droždie 3 PL olej 200 g kyslá smotana 250 ml vlažná voda na potretie 1 kopcová KL soli 1 PL hladkej múky 1 PL škrob (kukuričný, zemiakový) 3 PL vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slanac - slaný rohlík z chorvatska, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slanac - slaný rohlík z Chorvatska

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist