|
Recept na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska
Recept na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Slanac - slaný rohlík z Chorvatska budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g hladká múka 100 g polohrubá múka 1 KL soľ 1 KL cukor 20 g čerstvé droždie 3 PL olej 200 g kyslá smotana 250 ml vlažná voda na potretie 1 kopcová KL soli 1 PL hladkej múky 1 PL škrob (kukuričný, zemiakový) 3 PL vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska
Recept na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska: Do vlažnej vody dáme cukor, droždie, 1 Pl múky, rozmiešame a necháme stáť cca 20 minút. Múku preosejeme, vmiešame soľ, olej a kyslú smotanu a spolu s kváskom vymiesime ľahké, dosť mäkké cesto. Necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Potom cesto vyklopíme, rozdelíme na 16 guličiek, necháme 10-15 minút odpočinúť pod utierkou. Každú guličku vyvyľkáme na ovál, rolujeme rohlíky, po zrolovaní ešte dobre pováľame - foto. Rohlíky sú dlhé cca 20 cm. Ukladáme na peč. papier alebo fóliu. Znovu necháme odpočívať pod utierkou cca 20-30 minút. Potom dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov, pečieme 10 minút. Po 10 minútach pofŕkame slanou zmesou a ešte pečieme 5-7 minút. Farbu pečiva sledujeme. Slaná zmes: V hrnčeku vymiešame soľ, škrob, múku a po troche pridávame vodu. Získame cestíčko, konzistencie ako hustejšie palacinkové cesto.
Poznámka k receptu na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska: S podobnými slanými rohlíkmi som sa stretla v Chorvátsku i Bosne. V pekárňach ich predávajú ako "Slanci - prstici" - zrastené. Pátrala som po chorvátskych stránkach, je viacero verzií. Moja je značne upravená. Počas pečenia sa rohlíky - prsty - môžu nechať "zrásť", niekedy je to dokonca žiadúce. Rohlíky sú ľahké, vláčne...a chutné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slanac - slaný rohlík z Chorvatska, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 03.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 400 g hladká múka 100 g polohrubá múka 1 KL soľ 1 KL cukor 20 g čerstvé droždie 3 PL olej 200 g kyslá smotana 250 ml vlažná voda na potretie 1 kopcová KL soli 1 PL hladkej múky 1 PL škrob (kukuričný, zemiakový) 3 PL vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slanac - slaný rohlík z chorvatska,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slanac - slaný rohlík z Chorvatska - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slanac - slaný rohlík z Chorvatska
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|