|
Recept na Schwarzwaldský závitek
Recept na Schwarzwaldský závitek je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Schwarzwaldský závitek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 ks vepřové kotlety bez kosti 6 plátků Schwarzwaldské šunky (100 g) 6 plátků sýru Ementál 45% 2 polévkové lžíce koření „Quatro formaggi“ kořenářství Samuel) cibule, sůl, hl. mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Schwarzwaldský závitek
Recept na Schwarzwaldský závitek: Vepřové kotlety si naklepeme a mírně osolíme, jelikož koření je vytvořeno z rozmělněných slaných sýrů. V malém množství oleje rozmícháme směs koření „Quatro formaggi“ a touto potřeme naklepané kotlety z obou stran. Na každou kotletu položíme přepůlený plátek sýru a na něj položíme plátek šunky. Takto vytvořené dílo smotáme pevně a dobře zatáhneme v dlani. Nebojíme se, jelikož náplň není tekutá a nevyteče nám. Závitky můžeme spíchnout párátky, ale není to nutné, drží pěkně. Do hrnce si dáme trochu oleje a opečeme na něm na jemno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule opečena do sklovata, vložíme závitky a poctivě je orestujeme ze všech stran. Podlijeme půl litrem vývaru (není-li, použijeme kostku Masoxu) a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké tedy cca 30 minut. Závitky vyjmeme (případně použitá párátka ihned odstraníme) a vzniklou šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a necháme lehce provařit 10 minut. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Schwarzwaldský závitek: Testuji koření Samuel, které je možno zatím zakoupit v Brně v rámci "Vánočních trhů". Zatím na jedničku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Schwarzwaldský závitek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 05.02.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 6 ks vepřové kotlety bez kosti 6 plátků Schwarzwaldské šunky (100 g) 6 plátků sýru Ementál 45% 2 polévkové lžíce koření „Quatro formaggi“ kořenářství Samuel) cibule, sůl, hl. mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na schwarzwaldský závitek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Schwarzwaldský závitek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Schwarzwaldský závitek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|