|
Recept na Šachy koláč (Battenberg Cake)
Recept na Šachy koláč (Battenberg Cake) je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Šachy koláč (Battenberg Cake) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150g změklého másla 150g moučkového cukru (lze méně, koláč je dost sladký) 3 vejce, ušlehaná 1 lžíce vanilkového extraktu 150g hladké mouky 1 balíček prášku do pečiva špetka soli 2 lžíce mléka kakao marmeláda (nejlépe meruňková) marcipán.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šachy koláč (Battenberg Cake)
Recept na Šachy koláč (Battenberg Cake): Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte a vysypte dvě obdélníkové formy na pečení. Nemáte-li dvě formy, udělejte těsto z dvojité dávky a použijte pekáč s vyšším okrajem, který rozdělíte na podlouhlé poloviny pomocí alobalu, z něhož do pekáče vytvoříte “zarážku” jako hranaté písmeno “Z” (viz fotky). Ušlehejte máslo, cukr, vejce, vanikový extract, mouku prosátou s kypřícím práškem a špetkou soli a mléko dokud není těsto hladké (bude dost hutné, ne jako lité těsto). Rozdělte na dvě části a do jedné vmíchejte kakao a obarvěte těsto na hnědo. Naneste těsta do formy, zarovnejte povrch, a pečte 25–30 minut. Nechte 5 minut zchladnout, pak vyjměte z formy a nechte úplně vychladnout. Po vychladnutí seřízněte vršky obou kourpusů do rovna, položte oba upečené korpusy na sebe a ořízněte ostatní strany tak, aby byly korpusy stejně velké. Poté přeřízněte korpusy (stále na sobě) podélně na půlky (viz fotky). Vyválejte marcipán tak, aby se do něj daly korpusy zabalit. Potřete korpusy po všech stranách marmeládou a narovnejte na sebe tak, že vespod bude jeden světlý a jeden tmavý korpus, a na tmavém bude světlý a naopak. Tím vytvoříte šachovnici. Obalte koláč marcipánem (bude ho držet pohromadě) a dejte do lednice ztuhnout. Pak krájejte pilkovým nožem na plátky.
Poznámka k receptu na Šachy koláč (Battenberg Cake): Toto je variace tzv. Battenberg cake http://britishfood.about.com/od/adrecipes/r/battenbergcake.htm), který je v Anglii často podáván s odpoledním čajem. V originál receptu se těsto barví na růžovo barvami na jídlo, ale protože se snažím vyhýbat chemii v jídle, použila jsem kakao. Jinak se mi zdá, že nejtěžší je na tomhle koláči 1) ne...at ho najednou a 2) vyválet ten marcipán na tak velký kus, aby se do něj dal koláč zabalit. To je jako půl hodiny v posilovně :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šachy koláč (Battenberg Cake), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: LidaD
- Datum vložení: 02.07.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 150g změklého másla 150g moučkového cukru (lze méně, koláč je dost sladký) 3 vejce, ušlehaná 1 lžíce vanilkového extraktu 150g hladké mouky 1 balíček prášku do pečiva špetka soli 2 lžíce mléka kakao marmeláda (nejlépe meruňková) marcipán
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šachy koláč (battenberg cake),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šachy koláč (Battenberg Cake) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šachy koláč (Battenberg Cake)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|