|
Recept na Rýžový srnčí hřbet
Recept na Rýžový srnčí hřbet je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Rýžový srnčí hřbet budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 l mlieka, 1 Zlatý klas, 200 g kryštálového cukru, 200 g ryže, 1 vanilkový cukor, 350 g kompótu (marhuľového, čerešňového alebo akékoľvek mäkké ovocie, drobné ovocie môže byť čerstvé).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rýžový srnčí hřbet
Recept na Rýžový srnčí hřbet: Z 1/2 l mlieka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaríme hustý puding. Vlejeme do formy na srnčí chrbát, kterú sme vypláchli studenou vodou. Na puding položíme vykôstkované čerešne a ostatné ovocie. Zo zvyšného mlieka, ryže, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu, ktorú horúcu navrstvíme na ovocie a jemne pritlačíme. Dáme do chladničky dokonale vychladnúť, najlepšie je pripraviť deň dopredu. Potom "srnčí chrbát" vyklopíme, ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou, alebo podávame len s ovocnou šťavou.
Poznámka k receptu na Rýžový srnčí hřbet: Keď nemáte Zlatý klas (v Čechách dostať Krémový prášek), použijte 2 vanilkové pudingy, 1 nestačí. Nebol by pevný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rýžový srnčí hřbet, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 09.06.2008
- Počet porcí: 20 srdíček - vaflovač Eta
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 1 l mlieka, 1 Zlatý klas, 200 g kryštálového cukru, 200 g ryže, 1 vanilkový cukor, 350 g kompótu (marhuľového, čerešňového alebo akékoľvek mäkké ovocie, drobné ovocie môže byť čerstvé)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rýžový srnčí hřbet,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rýžový srnčí hřbet - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rýžový srnčí hřbet
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|