|
Recept na Rybízový zákusek
Recept na Rybízový zákusek je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Rybízový zákusek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vajcia 6 PL kopcovitych lyzic polohrubej muky 4 PL krystalovy cukor 1/2 balicka kypriaceho prasku do peciva Na krem : 200 g mascarpone, alebo biela neochutena philadelphia 100 g praskovy cukor 400 g smotana na slahanie 2 baliky vanilinoveho cukru 1 balicek praskovej zelatiny Nastruhana zlta kora z 1 citrona 100 g ribezli Na dozdobenie 400 g ribezli 100 g cukor.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rybízový zákusek
Recept na Rybízový zákusek: Odelime zltka od bielkov. Z bielkov vyslahame najprv makky sneh, pridame k nemu cukor a doslahame na vysokych otackach tuhy sneh s ostrymi spickami. Zaslahame do neho po jednom zltka, pridame muku a kypriaci prasok do peciva, opatrne premiesame. Na plech dame papier na pecenie a rovnomerne po nom roztrieme piskotove cesto. Dame piect do vyhriatej rury na 180 stupnov a upecieme zlaty plat. Mojej plynovej rure to trvalo 10 minut. Ak ste si nie isty, tak skuste sparadlom pichnut do cesta, ak je suche, tak je vsetko v poriadku. Piskot vyberieme, stiahneme z plechu , odstranime velmi opatrne papier a prerezeme ho na dve polovice. Ideme si urobit krem. Balicek praskovej zelatiny dame do hrnceka napucat s 4 lyzicami studenej vody. Smotanu s dvoma vanilinovymi cukrami vyslahame na tuhu slahacku. Smotanovy syr (mascarpone, alebo philadelphia), vymiesame s praskovym cukrom a citronovou korou. Slahacku s ochutenym syrom opatrne zapracujeme na hladky krem. Zapalime plamen a nie priamo na nom, ale nad nim drzime hrncek s zelatinou a kruzime nad nim, tak aby sa nam zelatina zacala topit. Mozeme hrncek polozit aj nad paru, ak sa Vam tento sposob kruzenia zda prilis akrobaticky. Ide o to, ze tato zelatina ma nizky bod topenia…a v ziadnom pripade nesmie prevriet, pretoze uz neztuhne…. Do roztopenej zelatiny pridame niekolko lyzic hotoveho kremu a poriadne rozmiesame. Tento koncentrat pridame do celeho kremu a vymiesame. Nakoniec zamiesame ocistene ribezlove bobulky. Krem nanesieme na prvu polovicu platu a druhou priklopime druhou polovicou. Dame do chladnicky. Do rajnicky dame 100g cukru a 400 g ocistenych ribezlovych bobul. Bobule rozvarime na hustu polevu..ja som to varila asi 10 minut. Dzem natrieme na kolac a znovu dame do chladnicky. Ozdobime hoblinkami bielej cokolady a nakrajame na kocky
Poznámka k receptu na Rybízový zákusek: Tento a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3265
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rybízový zákusek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 05.09.2014
- Počet porcí: plech 35 x 30
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 4 vajcia 6 PL kopcovitych lyzic polohrubej muky 4 PL krystalovy cukor 1/2 balicka kypriaceho prasku do peciva Na krem : 200 g mascarpone, alebo biela neochutena philadelphia 100 g praskovy cukor 400 g smotana na slahanie 2 baliky vanilinoveho cukru 1 balicek praskovej zelatiny Nastruhana zlta kora z 1 citrona 100 g ribezli Na dozdobenie 400 g ribezli 100 g cukor
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rybízový zákusek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rybízový zákusek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rybízový zákusek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|