|
Recept na Rybízový tvarohový dort
Recept na Rybízový tvarohový dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Rybízový tvarohový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
KORPUS-dortová forma 26-28 cm: 4 celá vejce 4 lžíce cukru krupice 4 lžíce horké vody 4 lžíce oleje slunečnicového 1 vanilkový cukr špetka soli citronová kůra-nemusí být 5 vrchovatých polévkových lžic hladké mouky smíchané s 1 zarovnanou čajovou lžičkou kypřícího prášku TVAROHOVÁ HMOTA-NÁPLŇ: 500 g tučného tvarohu 1 kelímek smetany ke šlehání 1 sáček želatinového ztužovače za studena Dr.Oetker 5-7 polévkových lžic cukru rybíz nebo jakékoliv ovoce (maliny,jahody,borůvky,madarinkový kompot...).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rybízový tvarohový dort
Recept na Rybízový tvarohový dort: Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. KORPUS: všechny ingredience, mimo mouky s kypřícím práškem, dáme do mísy a šlehačem vyšleháme do pěny. Pak přidáme mouku s práškem a lehce promícháme, nešleháme. Na dno dortové formy dáme pečící papír, těsto na něj nalijeme a stejnoměrně rozetřeme. Pečeme cca 20 min. TVAROHOVÁ HMOTA-NÁPLŇ: želatinový ztužovač dáme do větší mísy, dle návodu přidáme 100ml vlažné vody a metličkou intenzivně mícháme asi 1/2 min. Pak přidáme tvarohy, smetanu ke šlehání, cukr a metličkou opět důkladně promícháme, až je tvarohová náplň hladká. Nakonec do tvarohu lehce vmícháme rybíz nebo jiné ovoce. Tvarohovou hmotu natřeme na dortový korpus a povrch uhladíme. Dáme ztuhnout do lednice-cca 2-3 hodiny.
Poznámka k receptu na Rybízový tvarohový dort: Začíná dozrávat rybíz, maliny, borůvky a tak v letních dnech jistě dort za studena osvěží.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rybízový tvarohový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: radiator (Míla)
- Datum vložení: 21.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: KORPUS-dortová forma 26-28 cm: 4 celá vejce 4 lžíce cukru krupice 4 lžíce horké vody 4 lžíce oleje slunečnicového 1 vanilkový cukr špetka soli citronová kůra-nemusí být 5 vrchovatých polévkových lžic hladké mouky smíchané s 1 zarovnanou čajovou lžičkou kypřícího prášku TVAROHOVÁ HMOTA-NÁPLŇ: 500 g tučného tvarohu 1 kelímek smetany ke šlehání 1 sáček želatinového ztužovače za studena Dr.Oetker 5-7 polévkových lžic cukru rybíz nebo jakékoliv ovoce (maliny,jahody,borůvky,madarinkový kompot...)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rybízový tvarohový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rybízový tvarohový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rybízový tvarohový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|