|
Recept na Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení
Recept na Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g mouky/použila jsem hladkou 125 g margarínu/použila jsem Stellu 1 vejce ¼ lžičky prášku do pečiva 1 špetka cukru/použila jsem moučkový 1 špetka soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení
Recept na Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení: Ručním mixérem vyšleháme margarín pokojové teploty společně s cukrem, vejcem a solí. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět ručním mixérem, nastaveným na nejvyšší stupeň promícháme na hladké těsto. Z těsta uždibujeme kousky přibližně na polovinu kávové lžičky a v dlaních uválíme malé kuličky. Kuličky naskládáme do zahřáté formy, víko uzavřeme a těsto pečeme přibližně 3,15minut. Po 3minutách můžeme víko odjistit, otevřít a zkontrolovat barvu pečeného těsta. Pak ihned znova přiklopíme a dopečeme. Hotové vaflové ořechy z formy vyjmeme buď nějakou dřevěnou špachtličkou, nebo opačným koncem vařečky, nebo jiným vhodným nekovovým předmětem. Tím zabráníme případnému poškrábání nepřilnavého povrchu formy. Vychladlé ořechy plníme různými slanými náplněmi. Například nastrouhanou nivou, kterou vyšleháme s trochou změklého másla a nasekanými ořechy. Nebo různými sýry, promíchanými s nakrájenou pažitkou, petržekou, kápií a podobně.
Poznámka k receptu na Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení: Do podobných přidávám „Ruské ořechy“od Helly,která minulý měsíc u svého receptu dala do poznámky upozornění, kde se dá tento vaflovací přístroj zakoupit-Heli, ještě jednou díky za info:-) Recept na slanou verzi jsem opsala z přiloženého návodu, jen jsem doplnila, jaký druh mouky a tuku jsem použila já. Tu správnou velikost kuliček se mi podařilo utrefit skoro až ke konci, takže mám cca něco kolem 20ks“slušně“vypadajících půlek:-) Naplním je nivovou pomazánkou, kterou budu dělat na chlebíčky. Ty zbývající, které nebyly moc vzhledné jsou už snězené a byly chuťově lepší, než krekry. Takže až příště budu dělat novou várku, tak do těsta ještě přidám lžičku drceného kmínu a trochu máku a sníme to bez plnění:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 16.06.2014
- Počet porcí: 80 kusů půlek
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 200 g mouky/použila jsem hladkou 125 g margarínu/použila jsem Stellu 1 vejce ¼ lžičky prášku do pečiva 1 špetka cukru/použila jsem moučkový 1 špetka soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|