|
Recept na Radouňský flamendr
Recept na Radouňský flamendr je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Radouňský flamendr budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g vepřové kýty, 3 střední cibule, ze dvou různobarevných paprik půlky, 1 lahůdková cibulka, 1 lžíce worcesteru, 2-3 lžíce dobrého jemného kečupu, kousek křenu, feferonku-kdo nerad ostré nedává!, čerstvě namletý pepř, olej, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Radouňský flamendr
Recept na Radouňský flamendr: Maso si nakrájíme na proužky, prosolíme ho, přidáme pepř, pár kapek oleje, promícháme a necháme chvíli odpočinout. Zatím si nakrájíme cibule na kolečka, papriky na proužky, lahůdkovou cibulku na kolečka, křen nastrouháme a feferonku nakrájíme na droboučko. Na pánvi opečeme zprudka na rozpáleném oleji maso, pak přidáme cibule a dusíme ve vlastní šťávě do doby až bude cibule sklovitá. Pak dochutíme worcesterem, kečupem, křenem, přidáme trochu vody(ne moc, jen na šťávu, nikoliv omáčku) a dosolíme.
Poznámka k receptu na Radouňský flamendr: Flamendr je hodně pikantní, my nemáme moc rádi ostrá jídla, tak ho dělám bez feferonky. Recept mírně i s názvem pozměněný a inspiroval mě recept od hlasatelky Mileny Vostřákové(Letenský flamendr).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Radouňský flamendr, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 23.09.2010
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g vepřové kýty, 3 střední cibule, ze dvou různobarevných paprik půlky, 1 lahůdková cibulka, 1 lžíce worcesteru, 2-3 lžíce dobrého jemného kečupu, kousek křenu, feferonku-kdo nerad ostré nedává!, čerstvě namletý pepř, olej, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na radouňský flamendr,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Radouňský flamendr - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Radouňský flamendr
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|