|
Recept na Prsa sv. Agáty
Recept na Prsa sv. Agáty je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Prsa sv. Agáty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
•těsto: •550 g mouky typu 00 •280 g cukru •150 g vepřového sádla (másla) •1 vejce •nádivka: •400 g ricotty •100 g cukru •75 g kandovaného ovoce •75 g sekané čokolády •strouhaná citronová kůra •poleva: •200 g moučkového cukru •1 PL citronové šťávy •1 bílek •na ozdobu: •8 kandovaných třeší.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Prsa sv. Agáty
Recept na Prsa sv. Agáty: Ze surovin vypracujeme těsto na vále, nádivku spojíme v míse polevu umícháme v misce. Těstem vyložené formičky plníme náplní a zavíčkujeme kouskem těsta. Formičky pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 35 minut. Korpusy po vychladnutí ledujeme polevou a dozdobíme kandovanými třešněmi. Poznámka: Kousky těsta lze do formiček natlačit prsty, ale vzhlednější je vyválet plát (max. 5mm silný), vypíchat kolečka a těmi formičky (půlkulový tvar, průměr 8cm) vyložit a dalším kolečkem náplň zavíčkovat. Formy lze péci i vzhůru dnem. Ricottu můžeme nahradit tvarohem; ať to či ono, doporučuji propasírovat sítem. Umíchaná poleva se nanáší opakovaně, aby vytvořila hladký, bílý povrch. Pokud polevu ušleháte, tak je nutné ji následně naředit vodou, aby ji bylo lze nanášet např. štětcem (lze toho dosáhnout na jeden nátěr) a na produktu byla poleva hladká. I tak vám z uvedeného množství surovin zbude víc než polovina (lze napéci pusinky) Nemáte-li formičky, lze náplň zabalit do těsta (podobně jako se dělají plněné knedlíky) – toto nemám odzkoušeno. Receptů je na netu celá řada… Ze zde uvedeného množství na 8ks lze vytvořit až 12ks
Poznámka k receptu na Prsa sv. Agáty: Zdroj: http://www.labuznik.cz/recept/minne-di-sant-agata-... Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Prsa sv. Agáty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: casino
- Datum vložení: 05.06.2014
- Počet porcí: 8 až 12, podle velikosti
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: •těsto: •550 g mouky typu 00 •280 g cukru •150 g vepřového sádla (másla) •1 vejce •nádivka: •400 g ricotty •100 g cukru •75 g kandovaného ovoce •75 g sekané čokolády •strouhaná citronová kůra •poleva: •200 g moučkového cukru •1 PL citronové šťávy •1 bílek •na ozdobu: •8 kandovaných třeší
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na prsa sv. agáty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Prsa sv. Agáty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Prsa sv. Agáty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|