|
Recept na Profiterol
Recept na Profiterol je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Profiterol budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
větrníčky: 125gr mléka, 125gr vody, 110gr másla, špetka soli, špetka cukru, 140gr mouky, 5 vajec krém: 350gr mléka, 150gr smetany, 80gr cukru, 1 vejce +3 žloutky, 40gr kukuř. mouky, vanilkový lusk čokoládový krém: 250gr čokolády na vaření, 250gr mléka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Profiterol
Recept na Profiterol: větrníčky: do kastrůlku dáme mléko s vodou, máslo, sůl a cukr. Jakmile začne vařit vsypeme mouku a hbitě mícháme. Těsto musí být hladké. Necháme vychladnout a pak vešleháme jedno vejce po druhém. Na plech vyložený pečícím papírem děláme hromádky a pečeme při 200 °C asi 30-40 minut(záleží na troubě). Po dobu pečení troubu neotvíráme. krém: do kastrůlku dáme mléko se smetanou a z vanil. lusku semínka. V misce smíchíme vajíčka s cukrem a kukuř.moukou. Přilijeme trošku vlažného mléka a dobře rozmícháme. Směs nalijeme do ostatního mléka, jakmile začne houstnout a bublat ztáheme z plotny a necháme vychladnout. Občas promícháme. čokoládový krém: čokoládu rozlámeme na kousky a zalijeme horkým mlékem a vymícháme do hladka. Větrníčky plníme krémem, dáme do misky a polijeme čokoládou. zdobíme ušlehanou smetanou.
Poznámka k receptu na Profiterol: Profiterol je u nás jedno z nejprodávanějších sladkostí v cukrárnách. Já přidávám do čokoládového krému ušlehanou smetanu, mým dětem to chutná víc. Recept je z řeckého časopisu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Profiterol, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marcik (Marcela)
- Datum vložení: 10.05.2011
- Počet porcí: asi 60 kusů (záleží na velikosti)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: větrníčky: 125gr mléka, 125gr vody, 110gr másla, špetka soli, špetka cukru, 140gr mouky, 5 vajec krém: 350gr mléka, 150gr smetany, 80gr cukru, 1 vejce +3 žloutky, 40gr kukuř. mouky, vanilkový lusk čokoládový krém: 250gr čokolády na vaření, 250gr mléka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na profiterol,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Profiterol - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Profiterol
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|