|
Recept na Povidla pečená v troubě
Recept na Povidla pečená v troubě je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Povidla pečená v troubě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3500 g vypeckovaných švestek, 700 g cukr krystal, šťáva z 1 citronu nebo 1 dl octa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Povidla pečená v troubě
Recept na Povidla pečená v troubě: Švestky nasypeme na hlubší plech (můžeme vyložit pečícím papírem), zasypeme cukrem, zalejeme citronovou šťávou nebo octem a necháme uležet 10-24 hodin. Pak vložíme do trouby, zapneme na maximum (250 °C) a pečeme asi hodinu. Pak zvolíme jednu ze dvou variant: 1. Zmírníme asi na 150 °C a pečeme asi 4 hodiny. Necháme zchladnout, pak rozmixujeme tyčovým mixerem nebo šťouchadlem na brambory (většinou to není vůbec třeba) a pokud nejsou dostatečně tuhá, přendáme do kastrolu a na mírném ohni za občasného míchání vaříme do husta. Většinou už další vaření není třeba - záleží na typu švestek. 2. Zmírníme na 50 °C a pečeme 8-10 hod (nejléte přes noc). Pak můžeme, ale nemusíme mixovat. Horké plníme do čistých a suchých skleniček a na povrch každé naleju lžíci rumu. Zavíčkujeme a obrátíme asi na 5 min dnem nahoru. Pokud chceme obětovat místo rumu kvalitnější destilát, nejlépe slivovici, nalejeme lžíci na dno víčka, zapálíme a víčkem ihned uzařeme sklenici. Vzduch vyhoří a prostor se vysterilizuje. Po dobu pečení v troubě, v žádném případě nemícháme!
Poznámka k receptu na Povidla pečená v troubě: Povidla by se měla svařit na 1/3 původního objemu a měla by být tak hustá, až kusy odpadávají od vařečky a při míchání zůstává za vařečkou stopa. Také je možno vařit povidla zcela bez cukru, ale doba vaření je pak delší. Pro tento typ povidel je ideální použít přemrzlé švestky, které obsahují podstatně vyšší procento cukru.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Povidla pečená v troubě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 06.11.2009
- Počet porcí: 6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 3500 g vypeckovaných švestek, 700 g cukr krystal, šťáva z 1 citronu nebo 1 dl octa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na povidla pečená v troubě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Povidla pečená v troubě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Povidla pečená v troubě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|