|
Recept na Potrešnik
Recept na Potrešnik je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Potrešnik budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g kyslej kapusty, 400 g polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, soľ, 70 ml rozpusteného masla, cca 150 ml kefíru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Potrešnik
Recept na Potrešnik: Kyslú kapustu narežeme, posypeme múkou, práškom do pečiva, osolíme a dvoma rukami ( prstami ) pretrasieme múku s kapustou. Pridáme rozpustené maslo a premiesime. Pomaly lejeme kefír ( trocha kefíru necháme na potretie ) a zároveň miesime, aby sme dostali stredne pevné cesto ( kefíru len toľko, aby cesto sa dalo vaľkať ). Cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát a prenesieme na vymazaný plech. Potrieme zvyškom kefíru a pri strednej teplote pečieme asi 30 min. Upečený potrešnik narežeme a podávame teplý s hustými polievkami ( fazuľová, šošovicová, kapustnica...) alebo len s kyslým mliekom.
Poznámka k receptu na Potrešnik: Toto výborné jedlo robievala babička často k juškovej polievke ( polievka zo šťavy z kyslej kapusty ), ale chutilo nám aj s kyslým mliekom. Názov je z toho pretriasania múky s kapustou, šariškým nárečím je slovenské triasť = tresc, trasie sa = treše še, potrasie sa = potreše še.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Potrešnik, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 24.04.2013
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 600 g kyslej kapusty, 400 g polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, soľ, 70 ml rozpusteného masla, cca 150 ml kefíru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na potrešnik,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Potrešnik - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Potrešnik
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|