|
Recept na Pomerančová marmeláda
Recept na Pomerančová marmeláda je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Pomerančová marmeláda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg pomerančů (pokud možno chemicky neošetřených-jinak pořadně umytých) 1 citrón 1.8 kg cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pomerančová marmeláda
Recept na Pomerančová marmeláda: Do velkého hrnce (nejlépe 5 litrů či více) odměřte 2.25 litru vody. Rozpulte veškeré pomeranče a citrón a vymačkejte z nich šťávu. Zrníčka nevyhazovat! Nakrájejte poloviny pomerančů a citrón na půl a po té na tenké proužky a přidejte do vody. Z vymačkaného džusu vyberte zrníčka a dejte do gázy. Veškerý džus a vše ostatní co se vymačkalo přidejte do vody k nakrájeným pomerančům - šťávu i dužinu co se vymačkala. Zrníčka obsahují pektin ale nejsou chutná na kousání, proto se dávají do gázy aby se jednoduše vydělala a nemusela se lovit. Vše přiveďte k varu a vařte na slabém ohni po dobu dvou hodin (bez pokličky) - dokud to nebude krásně mekkoučké - potřebuje to sem tam michnout a sem tam dolít vodu aby byla hladina zhruba stejná jako při začátku vaření. Po vaření vytáhněte gázu se semínky, vyždímejte jej a odložte. Není už dále potřeba. Do takhle uvařené kůry a šťávy přidejte veškerý cukr. Dejte na vysoký plamen - musí to dosáhnout vysoké teploty na rozpuštění cukru a také na odpařeni přebytečné vody. Po nějaké době to začne bublat skoro jako když děláte karamel - velké bílé bubliny. Po té co to dosáhne vysoké teploty tak nechte bublat po 20 min a sem tam zamíchat. Do ledničky si dejte malý talířek a po 20 min bublání na něj dejte kousek marmelády a uvidíte jakou má hustotu když se schladí. Podle toho se rozhodnete zda-li je to pro vás vyhovující či zda-li to chce ještě pár minut vařit. Tahle marmeláda není tuhá jako jelly ale má konzistenci zhruba jako med. Můžete to pak plnit do sklenic tak jak to je nebo jako ja vydělat zhruba polovinu uvařené kůry ven a nakrájet na drobounko a vrátit do hrnce, zamíchat a pak plnit sklenice. Pro ty co budou krájet tak to pak musíte nechat zavařit v troube na nízkou teplotu po dobu 5 min či jak jste zvyklí. Ti co plní sklenice zrovna uvařenou marmeládou, tak stačí uzavřít víčko a otočit dnem nahoru a nechat vychladnout. Samo se to utěsní.
Poznámka k receptu na Pomerančová marmeláda: Nejlepší na tom je, že využijete úplně celé pomeranče a jediné co jde do koše jsou vyvařená zrníčka a marmeláda není hořká jako některé.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomerančová marmeláda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aviaris
- Datum vložení: 07.07.2010
- Počet porcí: Je z toho cca 6 sklenic o objemu 350 ml
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1 kg pomerančů (pokud možno chemicky neošetřených-jinak pořadně umytých) 1 citrón 1.8 kg cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomerančová marmeláda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomerančová marmeláda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomerančová marmeláda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|