|
Recept na Plněné žampiony ve "veselé peřince"
Recept na Plněné žampiony ve "veselé peřince" je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Plněné žampiony ve "veselé peřince" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 velkých žampionů na náplň: ----------- 200 g vepřového mletého masa 150 g nahrubo nastrouhaného sýra eidam 1 najemno pokrájená menší cibulka 1 vejce 2 pl pokrájeného čerstvého libečku a petrželky sůl,pepř na dochucení na veselou peřinku: ------------------------ 200 ml horké vody 2 pl oleje 3 pl chilli sladké omáčky 3 pl sojové omáčky 1 červená cibule 2 řapíky celeru ¼ masité žluté papriky ¼ masité červené papriky nožky a vnitřky žampionů sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné žampiony ve "veselé peřince"
Recept na Plněné žampiony ve "veselé peřince": Žampiony očistíme, sloupneme a vnitřky společně s nožkou ostřejší kávovou lžičkou vydlábneme. Zeleninu si nakrájíme- nožky a vnitřky žampionů na plátky, obě papriky a řapíky na širší proužky a cibuli na půlkolečka. Vložíme do zapékací mísy, mírně osolíme, zakápneme olejem, sojovou a chilli omáčkou a promícháme. Všechny uvedené suroviny na náplň v míse důkladně promícháme, naplníme do vydlabaných žamionových kloboučků a narovnáme do zapékací mísy na připravenou zeleninu. Podlijeme horkou vodou, přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby na 45minut zapéct. Pečeme na ¾ výkon trouby(já mám obyčejnou plynovou).10minut před koncem toubu ubereme na poloviční výkon, odstraníme víko a dopečeme. Podáváme se šťouchanými bramborami,ale jsou dobré i jen s lehce osmaženým a mírně očesnekovaným bílým pečivem.
Poznámka k receptu na Plněné žampiony ve "veselé peřince": Konečně se mi podařily zlikvidovat všechny"zbytky" zde použitých surovin z ledničky včetně červeného vína, které jsem použila místo vody na podlití.Ty"zbytky"budou pro někoho asi znít divně(žampiony byly včera zakoupené)ale my jsme si pochutnali:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné žampiony ve "veselé peřince", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 16.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 8 velkých žampionů na náplň: ----------- 200 g vepřového mletého masa 150 g nahrubo nastrouhaného sýra eidam 1 najemno pokrájená menší cibulka 1 vejce 2 pl pokrájeného čerstvého libečku a petrželky sůl,pepř na dochucení na veselou peřinku: ------------------------ 200 ml horké vody 2 pl oleje 3 pl chilli sladké omáčky 3 pl sojové omáčky 1 červená cibule 2 řapíky celeru ¼ masité žluté papriky ¼ masité červené papriky nožky a vnitřky žampionů sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné žampiony ve "veselé peřince",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné žampiony ve "veselé peřince" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné žampiony ve "veselé peřince"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|