|
Recept na Plněné lívance
Recept na Plněné lívance je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Plněné lívance budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 l kefíru (acidofilního mléka, podmáslí) 25 dkg polohrubé mouky 2-3 lžíce cukru 2 žloutky špetka soli rovná lžička jedlé sody 1 vanilkový pudink (prášek) ze 2 bílků sníh 2 menší nebo jedno větší jablko (nahrubo postrouhané) olej nebo máslo na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné lívance
Recept na Plněné lívance: Smícháme všechny uvedené přísady a na vymazaný a rozpálený lívanečník lžící dáme menší množství těsta, položíme špetku - no, co se vám vejde mezi tři prsty - nudliček jablek a lžící dorovnáme dalším těstem, aby jablka byla zakrytá. Až se lívance propečou z jedné strany, opatrně obrátíme - mně se osvědčily dva příborové nože. Vzhledem k tomu, že mám sedmimístný lívanečník a měla jsem dost rozpálená kamna, byl to fofr, když mi došlo jablko, strouhal málem i pes.
Poznámka k receptu na Plněné lívance: Z uvedeného množství jsem udělala za chvilku třicet lívanců - nestačila jsem spočítat. Neumím moc pro dva vařit, zbytek půjde do mrazáku. Možná jsem hledala špatně, ale nepovedlo se mi takovéto najít.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné lívance, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 04.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 1/2 l kefíru (acidofilního mléka, podmáslí) 25 dkg polohrubé mouky 2-3 lžíce cukru 2 žloutky špetka soli rovná lžička jedlé sody 1 vanilkový pudink (prášek) ze 2 bílků sníh 2 menší nebo jedno větší jablko (nahrubo postrouhané) olej nebo máslo na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné lívance,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné lívance - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné lívance
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|