|
Recept na Piškot s podmáslím a borůvkami
Recept na Piškot s podmáslím a borůvkami je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Piškot s podmáslím a borůvkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
V dortové formě upečeme nízký piškot, nebo na dno rozložíme dětské piškoty, taky se hodí řezy z piškotové rolády. Na vrchní hmotu potřebujeme 4 dl podmáslí, 1 zakysaný krém - hustý Rama Cremefine, může se nahradit krémovitou zakysanou smetanou, zhruba 70 g moučkového cukru, 1 dl mléka, 20 g práškové želatiny, 300 g borůvek, šlehačka a trochu borůvek nahoru na ozdobu. Jde použít i jiné druhy ovoce..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Piškot s podmáslím a borůvkami
Recept na Piškot s podmáslím a borůvkami: Do mléka teplého zhruba 50 - 55°C dáme rozpustit želatinu, nejlípe to jde malou metličkou, necháme trochu prochladnout a spolu s ostatním rozšleháme. Chvíli necháme a když hmota začíná mírně tuhnout, zamícháme borůvky, vlijeme na korpus a dáme pořádně ztuhnout. Zdobíme šlehačkou, ovocem a meduňkou. Mléko na rozpuštění želatiny by nemělo být moc horké. Některé zdroje uvádějí maximální teplotu 65°C, jiné jen 60°C. Pokud je tekutina moc horká, nebo dokonce vařící, tak pak želatina neztuhne.
Poznámka k receptu na Piškot s podmáslím a borůvkami: Recept mám z časopisu Žena & kuchyně, ale mírně jsem si ho poupravila.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Piškot s podmáslím a borůvkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 03.09.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: V dortové formě upečeme nízký piškot, nebo na dno rozložíme dětské piškoty, taky se hodí řezy z piškotové rolády. Na vrchní hmotu potřebujeme 4 dl podmáslí, 1 zakysaný krém - hustý Rama Cremefine, může se nahradit krémovitou zakysanou smetanou, zhruba 70 g moučkového cukru, 1 dl mléka, 20 g práškové želatiny, 300 g borůvek, šlehačka a trochu borůvek nahoru na ozdobu. Jde použít i jiné druhy ovoce.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na piškot s podmáslím a borůvkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Piškot s podmáslím a borůvkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Piškot s podmáslím a borůvkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|