|
Recept na Žemlovo - játrový knedlík
Recept na Žemlovo - játrový knedlík je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Žemlovo - játrový knedlík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 housky nebo jiné bílé pečivo - 200 g, 200 g kuřecích jater, 15 g sádla nebo oleje, 20 - 25 g cibule, sůl, mletý pepř, 3 velké stroužky česneku - i více dle chuti, majoránka, zhruba 150 ml mléka, 2 větší vejce, 40 g hrubé mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žemlovo - játrový knedlík
Recept na Žemlovo - játrový knedlík: Na tuku necháme zpěnit cibuli, přidáme na menší kousky nakrájená játra a chvíli za častého míchání restujeme a pak necháme trošku zchladnout. Pečivo nakrájíme na kostky, zvlhčíme mlékem s rozkvedlanými žloutky, mléko si dáme dle potřeby, může ho být i trošku víc. Pečivo je lepší použít den staré ale vláčné. Pak přidáme játra, sůl, prolisovaný česnek, mletý pepř, majoránku, mouku a sníh z bílků. Vše smícháme a hmotu buď dáme do sáčku na přípravu tlačenky o menším průměru nebo na vaření použijeme fólii, jako v mém případě. Folii si rozprostřeme na zvlhčenou pracovní desku - neklouže, dáme na ni hmotu do tvaru podlouhlé šišky, pevněji smotáme a konce zakroutíme nebo svážeme. Vložíme do vařící vody a vaříme podle velikosti zhruba 20 - 25 minut, jednou v průběhu varu otočíme. Pak knedlíky vyjmeme a fólii odstraníme - rozřízneme.
Poznámka k receptu na Žemlovo - játrový knedlík: Recept jsem kdysi viděla v nějakém časopise - sešitku, byl od paní Brouskové, manželky známého herce. Já jsem dělala jiným postupem a recept jsem si poupravila. Myslím, že se k němu už nemusí ani dávat nic jiného, než zeleninový salát. My měli jak ten, tak i kuřecí přírodní stehenní řízky s trochou zahuštěné šťávy, maso bylo ochucené jen pepřem a česnekem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žemlovo - játrový knedlík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 19.02.2012
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 4 housky nebo jiné bílé pečivo - 200 g, 200 g kuřecích jater, 15 g sádla nebo oleje, 20 - 25 g cibule, sůl, mletý pepř, 3 velké stroužky česneku - i více dle chuti, majoránka, zhruba 150 ml mléka, 2 větší vejce, 40 g hrubé mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žemlovo - játrový knedlík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žemlovo - játrový knedlík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žemlovo - játrový knedlík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|