|
Recept na Zemiaky pečené - podľa Renaty
Recept na Zemiaky pečené - podľa Renaty je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Zemiaky pečené - podľa Renaty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
15 ks stredne veľkých zemiakov 100 g prerastenej slaniny - Oravskej 200 g mierne pikantnej klobásy 2 ks strednej cibule 1/8 masla kyslé mlieko a chlieb - dľa spotreby jednotlivcov soľ.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zemiaky pečené - podľa Renaty
Recept na Zemiaky pečené - podľa Renaty: Umyté zemiaky dáme piecť v šupke do vyhriatej trúby na 30 minút pri cca 200°C, ja som použil FlavorWave Turbo. Za ten čas spravíme s cibule šalát v sladko-kyslom náleve s olivovým olejom. Nakrájame na kolečka klobásu, slaninu na prúžky, a naporcujeme chleba. Konzumácia prebieha tak, že rozpučený zemiak natrieme maslom, posypeme si soľou a zajedáme chlebom s klobásou, slaninou a cibulovým šalátom. Kto sa nebojí zapíja kyslým mliekom.
Poznámka k receptu na Zemiaky pečené - podľa Renaty: ...na strednom Slovensku sme jedávali iba zemiaky, maslo, soľ a kyslé mlieko ... manželka Renáta (dnes má meniny) nás to naučila takto, ako to ona jedávala v Šahách...zo srdca jej ďakujem, za tento vlastne ani nie recept, ale spôsob konzumácie...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zemiaky pečené - podľa Renaty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: smukoo (Richard Emanuel Vančo)
- Datum vložení: 03.01.2010
- Počet porcí: 3 porcie
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 15 ks stredne veľkých zemiakov 100 g prerastenej slaniny - Oravskej 200 g mierne pikantnej klobásy 2 ks strednej cibule 1/8 masla kyslé mlieko a chlieb - dľa spotreby jednotlivcov soľ
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zemiaky pečené - podľa renaty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zemiaky pečené - podľa Renaty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zemiaky pečené - podľa Renaty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|