|
Recept na Zelné šneky
Recept na Zelné šneky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Zelné šneky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Voda 200ml, podmáslí 80ml, cukr 1,5lžičky, sůl 3lžičky, olej 80ml, mouka hladká 300g, mouka celozrnná pšeničná 100g , mouka grahamová 50g, droždí čerstvé 15g. Náplň:kysané zelí, anglická slanina, zakysaná smetana. Na posypání:sýr Eidam..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zelné šneky
Recept na Zelné šneky: Do pekárky dáme suroviny nejdříve tekuté,pak sypké a zapneme program Těsto(jen kynutí). Těsto lze samozřejmě zadělat i klasicky-z droždí,vody a trošky mouky necháme vzejít kvásek,ten pak vlijeme do mísy k ostatním surovinám a vymícháme hladké a nelepivé těsto. Vykynuté těsto si rozdělíme na poloviny,jednu dáme na jemně vysypaný vál,vyválíme jí na obdelník o tloušťce asi 3mm(silnější radši ne,těsto ještě bude kynout) a rádýlkem(nožem) nakrájíme stejně široké pruhy(do 5cm).Na ně pak klademe plátky anglické slaniny,vyždímané zelí a trošku zakysanky. Pokladené plátky zavineme,příliš neutahujeme a klademe řeznou plochou na plech s peč.papírem.Horní stranu rozevřeme prsty jakoby do vykletlého květu a necháme ještě chvíli kynout.Pak potřeme šneky ze všech stran lehce slanou vodou,do květu nasypame nahrubo nastrouhaný sýr,lehce ho vtlačíme a dáme péct na 185°C na asi 20 min(dle velikosti šneků).To samé uděláme i s druhou půlkou těsta. Šneky podáváme nejlépe s dobře vychlazeným pivečkem.
Poznámka k receptu na Zelné šneky: Zelí do šneků můžete i lehce prolít vodou a pak vyždímat,aby nebylo tak kyselé,ale nám to nevadí.Zelí ždímu tak aby nebylo úplně suché,ale taky aby z něj nekapala voda. Toto jídlo je hodně syté a tak někdy udělám šneky jen z části těsta a ze zbytku si umotám rohlíky,nebo housky třeba k večeři,nebo snídani. Je lepší si krájet pruhy tenší-třeba 3cm-aby nebyly šneci tak vysocí.Když se dělají větší,tak pak obvykle stačí na jídlo jen jeden kus a jste plní ;-).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelné šneky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dle velikosti
- Datum vložení: 23.02.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Voda 200ml, podmáslí 80ml, cukr 1,5lžičky, sůl 3lžičky, olej 80ml, mouka hladká 300g, mouka celozrnná pšeničná 100g , mouka grahamová 50g, droždí čerstvé 15g. Náplň:kysané zelí, anglická slanina, zakysaná smetana. Na posypání:sýr Eidam.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelné šneky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelné šneky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelné šneky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|