|
Recept na Zatočený jahodovo kefírový dort
Recept na Zatočený jahodovo kefírový dort je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Zatočený jahodovo kefírový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 3 vejce 1 balíček vanilkového cukru 125g cukru 50g polohrubé mouky 50g škrobové moučky 1/2 balíčku kypřícího prášku 1PL kakaa Na krém: 750ml kefírového mléka ( já použila nízkotučné) 3PL citronové šťávy 100g cukru 1 vanilkový cukr 200ml smetany na šlehání 10 plátků želatiny + na potření dortu 250ml smetany na šlehání ztužovač šlehačky 300g jahod.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zatočený jahodovo kefírový dort
Recept na Zatočený jahodovo kefírový dort: Troubu si předehřejeme na 190C. Z vajec, 125g cukru a vanilkového cukru umícháme hustý krém, do kterého prosejeme mouku, škrob, kakao a prášek do pečiva. Vyšleháme do hladka a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Urovnáme a dáme péci na cca 10-12 minut. Poté překlopíme na pocukrovanou utěrku a papír opatrně odstraníme. Jahody si nakrájíme na plátky, nějaké necháme na ozdobu. Dáme nabobtnat želatinu. Rozmícháme kefír, citronovou šťávu, 100g cukru a vanilkový cukr. Rozpustíme želatinu, rozmícháme ji ve 4-5 lžících kefíru a vmícháme do hmoty. Dáme chladit, až krém začne želírovat, vmícháme do něj ještě 200ml ušlehané smetany. Dáme do lednice. Upečený a vychladlý plát nakrájíme podélně na 5 stejně širokých pruhů. Potřeme je krémem z jedné strany. Skládat budeme na dno dortové formy. První stočíme doprostřed, zvenku ho opět potřeme a kolem něj obtáčíme ostatní a vždy zvenku opět trochu namažeme. Ohradíme dortovým prstencem. Jahody vtlačujeme do krému mezi pláty. (viz. obrázek). Celý povrch potřeme zbytkem krému a dáme ztuhnout nejméně na 3 hodiny do lednice. Nakonec ušleháme 250ml smetany se ztužovačem, potřeme dort vyjmutý z formy a dozdobíme.
Poznámka k receptu na Zatočený jahodovo kefírový dort: Dalo mi to teda fušku, ale stálo to za to. Z časopisu Nejlepší recepty - staré vydání
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zatočený jahodovo kefírový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 11.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Těsto: 3 vejce 1 balíček vanilkového cukru 125g cukru 50g polohrubé mouky 50g škrobové moučky 1/2 balíčku kypřícího prášku 1PL kakaa Na krém: 750ml kefírového mléka ( já použila nízkotučné) 3PL citronové šťávy 100g cukru 1 vanilkový cukr 200ml smetany na šlehání 10 plátků želatiny + na potření dortu 250ml smetany na šlehání ztužovač šlehačky 300g jahod
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zatočený jahodovo kefírový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zatočený jahodovo kefírový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zatočený jahodovo kefírový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|