|
Recept na Zamilovaná Panzanella s kapary
Recept na Zamilovaná Panzanella s kapary je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Zamilovaná Panzanella s kapary budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 1-2 měkká, dobře uzrálá rajčata (já použila hrst cherry rajčátek, ale šťavnatá masitá rajčata z domácí zahrádky by byla určitě mnohem lepší...) - čerstvou petrželovou nať (rozhodně s ní tady nemusíte příliš šetřit) - 1 malou cibuli, ideálně červenou (já měla jen žlutou, tak jsem aspoň pro efekt přihodila ještě dvě ředkvičky na kolečka) - hrst drobných poupat kapary ve slaném nálevu (volitelné; případně možné nahradit olivami) - špetka soli, případně trochu čerstvě namletého pepře Na zálivku: - 2 lžíce oliv.oleje - 1/2 lžíce vinného octa - stroužek česneku Na srdíčkové krutony: - 3 plátky toastového chleba (klidně i tmavého) - cca 2 lžíce oliv.oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zamilovaná Panzanella s kapary
Recept na Zamilovaná Panzanella s kapary: Postup: 1. Nejdříve si připravíme srdíčkové krutony: Plátky toastového chleba trochu rozválíme válečkem a srdcovým vykrajovátkem vykrajujeme malá srdíčka (na 1 plátek se mi vešla 4, ale příště bych asi udělala menší, líp by se to pak se salátem míchalo). Každé srdíčko z obou stran lehce natřeme olivovým olejem a dáme opéct (na pánvičce, v troubě... já použila toustovač s grilovacími plochami. Opečeme dozlatova. 2. Do mísy nakrájíme omytá rajčata, přidáme pár koleček cibule a nasekanou petrželovou nať (případně i ředkvičky, okurku na tenké půlměsíčky - co máte rádi). Z olivového oleje, vinného octa a rozetřeného česneku ušleháme zálivku a přidáme k zelenině. Dobře promícháme, můžeme podle chuti lehce dosolit nebo opepřit a naložíme na talíř. 3. Na talíři k salátu můžeme přidat trochu kapary (předem raději opláchněte, pokud byly ve slaném nálevu) a srdíčkové krutony.
Poznámka k receptu na Zamilovaná Panzanella s kapary: Zdroj: http://mlsnakuchyne.blogspot.cz/2013/11/zamilovana...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zamilovaná Panzanella s kapary, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Elizabeth89
- Datum vložení: 19.01.2014
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: - 1-2 měkká, dobře uzrálá rajčata (já použila hrst cherry rajčátek, ale šťavnatá masitá rajčata z domácí zahrádky by byla určitě mnohem lepší...) - čerstvou petrželovou nať (rozhodně s ní tady nemusíte příliš šetřit) - 1 malou cibuli, ideálně červenou (já měla jen žlutou, tak jsem aspoň pro efekt přihodila ještě dvě ředkvičky na kolečka) - hrst drobných poupat kapary ve slaném nálevu (volitelné; případně možné nahradit olivami) - špetka soli, případně trochu čerstvě namletého pepře Na zálivku: - 2 lžíce oliv.oleje - 1/2 lžíce vinného octa - stroužek česneku Na srdíčkové krutony: - 3 plátky toastového chleba (klidně i tmavého) - cca 2 lžíce oliv.oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zamilovaná panzanella s kapary,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zamilovaná Panzanella s kapary - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zamilovaná Panzanella s kapary
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|