|
Recept na Záhorácký paprikáš
Recept na Záhorácký paprikáš je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Záhorácký paprikáš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Potřebujeme: 750 g vepřového plece, olej, 150 g cibule, 10 g mleté papriky, 4 dl vody, 20 g sušených hub, sůl, 400 g hlávkového zelí, cukr, citronová šťáva, 250 g smetany, 40 g hladké mouky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Záhorácký paprikáš
Recept na Záhorácký paprikáš: Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme rozsekané a předem namočené houby, sůl a dusíme do poloměkka. Přidáme nakrájené zelí, trochu cukru a citronové šťávy a dusíme doměkka. Před dokončením zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme. Dochutíme a podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Poznámka k receptu na Záhorácký paprikáš: A nyní pro obveselení pár záhoráckých vtipů. „Ančo, je to právda, žes mužovi nasadziua parohy?“ „Jáj, ten chumaj sa hned moseu pochválit ceuej rodziňe!“ „Jožo, proboha, do ťa to tak pokúsau?“ „Múj pes.“ „A jak sa to stauo?“ „Ale, došeu sem dom trízvý a on mja nepoznau.“ „Tot sem Anči povidau: - Končím, idem preč a už sa ňikedy nevrácím. Zabucheu sem dvera a jak idem dúle schodama naráz čujem výstrel. Lecím spátky, berem schody po dvoch, vlecím do obyvačky a ona si otevreua šampanské, potvora!“ Pri pivje ríká kamarád kamarádovi:„Ty náplasci na chudnúcí sú výborná vjec!“ „Proč?“ „Pred týdňem sem Anči zalepiu hubu a už schudua pjet kilo.“ „Co sa postaví jak prvňí, ked si chuap lehne do postele?“ „No, povjedz.“ „Preca rohy na poštári!“ Stretnú sa dvá kamarádzi v mjesce: „Pod ešče na pivo!“ ríká jeden. „Nemožem, idem na prednášku.“ „Nevymúvaj sa. O pú noci už prednášky nebývajú!“ „No to teda nepoznáš moju starú!“ Dvá opití jedú autem. „Na další križovatce dzi doprava, potom rovno a doleva.“ „Co ťi šibe? Šak ty šoféruješ!“ Amala došua na náščevu k súsedom. Hned ve dverách sa pýtá:“Mjeli ste dneskaj moc otravných náščevňíkú?“ „Né, ty si prvňí,“ odpoví súsed. „Odkedy sem sa vydaua, Joža mja zanedbává!“ „Tak sa s ňím rozved!“ „Co ťi šibe, šak já sem vydatá za Feru!“ „Slečno, byli by ste velice pobúrená, keby sem vás sceu polúbnút?“ „Právdaže. Bráňiua by sem sa z ceuích siu. Enemže já sem taká suabá...“
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Záhorácký paprikáš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 03.04.2013
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Potřebujeme: 750 g vepřového plece, olej, 150 g cibule, 10 g mleté papriky, 4 dl vody, 20 g sušených hub, sůl, 400 g hlávkového zelí, cukr, citronová šťáva, 250 g smetany, 40 g hladké mouky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na záhorácký paprikáš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Záhorácký paprikáš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Záhorácký paprikáš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|