|
Recept na Vídeňský řízek
Recept na Vídeňský řízek je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Vídeňský řízek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g teľacieho orecha pokrájaného na 4 plátky, 4 malé a tenké plátky masla, 4 kolieska citronu, múka, mlieko, 2 vajcia, jemná strúhanka, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vídeňský řízek
Recept na Vídeňský řízek: Rezne naklepeme, najlepšie pod mikroténom,po obvode narežeme,aby sa pri vysmážaní nekrútili. Nasolíme, obalíme v múke, v osolených vajciach rozšľaných s mliekom a napokon v strúhanke. V hlbšom širokom hrnci rozpálime vyššiu vrstvu oleja, vložíme rezne, prikryjeme pokrievkou a plameň stiahneme hned na polovicu. Vysmážame pomaly po oboch stranách do zlato-červenej farby. Vyberieme, dáme odsať prebytočný tuk na papierovej utierke. Pri servírovaní položíme na každý rezeň tenký plátok čerstvého masla a koliesko citrona. Podávame so zemiakovou kašou, majonézovým zemiakovým šalátom, opekanými zemiakmi, s dusenou ryžou - čo kto rád a s ľubovoľným šalátom alebo kompotom. Prekvapilo ma, že som tu tento klasický recept nenašla.
Poznámka k receptu na Vídeňský řízek: Zdroj: Rakúsko - inak všeobecne známy recept v strednej Europe. Pôvod tohto receptu je v talianskom Miláne. Rezne sa vyklepávajú na tenko, asi na veľkosť panvice a vysmážajú sa na 2x. V prvej panvici vo veľmi rozpálenom oleji niekoľko sekúnd a v druhej panvici so strednou teplotou oleja sa dosmažia z oboch strán. Pravý Viedenský rezeň sa pripravuje zásadne z teľacieho mäsa.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vídeňský řízek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 04.01.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 600 g teľacieho orecha pokrájaného na 4 plátky, 4 malé a tenké plátky masla, 4 kolieska citronu, múka, mlieko, 2 vajcia, jemná strúhanka, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vídeňský řízek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vídeňský řízek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vídeňský řízek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|