|
Recept na Vídeňské brambory
Recept na Vídeňské brambory je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Vídeňské brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g brambor 150g slaniny 1 velká cibule cca 100ml smetany na vaření zelená petrželka sůl popř. malý kousek másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vídeňské brambory
Recept na Vídeňské brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody. Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme orestovat slaninu, pak přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pokud je potřeba, přidáme malý kousek másla. Když jsou brambory měkké, slijeme je a promícháme na pánvi s cibulí a slaninou. Přilijeme smetanu, promícháme, necháme zredukovat, podle potřeby dosolíme a nakonec posypeme zelenou petrželkou. Podáváme jako přílohu, ale klidně může být i jako hlavní chod, pokud někdo nevyžaduje maso :-)
Poznámka k receptu na Vídeňské brambory: Recept je z knihy Stoletá kuchařka a je uváděn z roku 1910 Moje recepty najdete také na stránkách http://www.pazitka.cz/kucharky/andrea-motlikova/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vídeňské brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 08.02.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 500g brambor 150g slaniny 1 velká cibule cca 100ml smetany na vaření zelená petrželka sůl popř. malý kousek másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vídeňské brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vídeňské brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vídeňské brambory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|