|
Recept na Vertuta
Recept na Vertuta je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Vertuta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto : 300 g polohrubej múky, 1 vajce, 100 ml oleja, 2 lyžice teplej vody, soľ Bryndzová plnka : 250 g bryndze, 2 lyžice masla Mäsová plnka : 250 g uvareného mletého mäsa, 3 narezané cibule opražené na 2 lyžiciach masla, čierne korenie, soľ, kôpor Cibuľová plnka : 5 narezaných cibulí opražíme na 3 lyžiciach masla, čierne korenie, soľ.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vertuta
Recept na Vertuta: Vypracujeme cesto a vyťahujeme ho na obdĺžnik, pokvapkáme olejom, rozložíme plnku, pevne zrolujeme a stočíme do špirály ( ako keď žmýkame prádlo ). Potrieme vajcom a upečieme.
Poznámka k receptu na Vertuta: Pozn. : Vertuta je moldavský vyťahovaný piroh s bryndzovou, mäsovou alebo cibuľovou plnkou. Moldavci ale robia aj vertuty plnené strúhanými jablkami zahustenými strúhankou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vertuta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 06.10.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Cesto : 300 g polohrubej múky, 1 vajce, 100 ml oleja, 2 lyžice teplej vody, soľ Bryndzová plnka : 250 g bryndze, 2 lyžice masla Mäsová plnka : 250 g uvareného mletého mäsa, 3 narezané cibule opražené na 2 lyžiciach masla, čierne korenie, soľ, kôpor Cibuľová plnka : 5 narezaných cibulí opražíme na 3 lyžiciach masla, čierne korenie, soľ
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vertuta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vertuta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vertuta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|