|
Recept na Vepřové na šveskách
Recept na Vepřové na šveskách je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové na šveskách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vepřové plátky, sáček sušených švestek a hrst spařených mandlí, 1 dl bílého vína, polévková lžíce másla, 1-2 polévkové lžíce hladké mouky, sůl a pepř, 1 polévková lžíce rybízového džemu a 1 dl smetany.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové na šveskách
Recept na Vepřové na šveskách: Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme. Podlijeme bílým vínem ve kterém jsme namáčeli švestky, pánev přikryjeme a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Když je maso měkké, přidáme švestky, mandle a polévkovou lžíci rybízové marmelády. Mícháme dokud se marmeláda nerozpustí, přidáme smetanu a již jen krátce necháme přejít varem. Pokud máme dost šťávy, nemusíme již zahušťovat moukou. Jestli máme rádi více omáčky, zahustíme trochou jíšky a dokořeníme podle chuti. Velmi dobrou přílohou jsou šťouchané brambory, přelité a ochucené rozvařenou šťávou.
Poznámka k receptu na Vepřové na šveskách: Nemela jsem rybizovou marmeladu ale brusinky a dopadlo to skvele, podavala jsem s ryzi
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové na šveskách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kroupovka (Květa)
- Datum vložení: 28.08.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 vepřové plátky, sáček sušených švestek a hrst spařených mandlí, 1 dl bílého vína, polévková lžíce másla, 1-2 polévkové lžíce hladké mouky, sůl a pepř, 1 polévková lžíce rybízového džemu a 1 dl smetany
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové na šveskách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové na šveskách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové na šveskách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|