|
Recept na Vepřové medailonky s cherry rajčaty a paprikou
Recept na Vepřové medailonky s cherry rajčaty a paprikou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové medailonky s cherry rajčaty a paprikou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřové kýty - (nejlépe oříšek) koření „ Kotányi Steak-pfeffer “ 500 g cherry rajčat, 8 ks cibulek šalotka, 2 papriky – zelená/červená, kousek pórku olej, sůl, pažitka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové medailonky s cherry rajčaty a paprikou
Recept na Vepřové medailonky s cherry rajčaty a paprikou: Vepřovou kýtu, nejlépe oříšek, nakrájíme na silnější plátky cca 8-9 kusů. Poté maso potřeme směsí oleje a koření „Kotányi Steak-pfeffer“ a dáme uležet do chladna na cca 24 hodin. Na pánvi maso zprudka orestujeme, aby se nám zatáhlo, a přendáme do hrnce, ve kterém se bude dusit. Šalotku oloupeme a nařežeme podélně na čtvrtky a opečeme zlehka ve výpeku na stejné pánvi, kde se restovalo maso. Šalotku přidáme k masu do hrnce, lehce podlijeme vařící vodou a dáme dusit na mírném ohni. Po 35 minutách dušení maso z hrnce vytáhneme na talíř, omáčku částečně propasírujeme, tak aby byla „hladká“, v této fázi lze lehce zahustit troškou hl. mouky rozmíchané v hrnku s vodou, ale není to nutné – propasírovaná část šalotky to udělá za nás. Medailonky z kýty vrátíme do omáčky, lehce provaříme a máme hotovo. V pánvi WOK si uděláme z cherry rajčátek, který jsou nakrájena na kolečka, paprik nakrájených na malé kostičky a pórku na nudličky zeleninovou směsku na maso. Prohřejeme, dokud se částečně neodpaří většina tekutiny, kterou zelenina uvolní – osolíme, přidáme nakrájenou petrželku a pažitku. Jako příloha je vhodná rýže.
Poznámka k receptu na Vepřové medailonky s cherry rajčaty a paprikou: Zelenina - rajčátka a papriky lehce povadla, tak jsem improvizoval a byl z toho velmi chutný oběd.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové medailonky s cherry rajčaty a paprikou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 05.04.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg vepřové kýty - (nejlépe oříšek) koření „ Kotányi Steak-pfeffer “ 500 g cherry rajčat, 8 ks cibulek šalotka, 2 papriky – zelená/červená, kousek pórku olej, sůl, pažitka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové medailonky s cherry rajčaty a paprikou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové medailonky s cherry rajčaty a paprikou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové medailonky s cherry rajčaty a paprikou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|