|
Recept na Vepřová roláda“Debrecín“aneb mlska z papiňáku
Recept na Vepřová roláda“Debrecín“aneb mlska z papiňáku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová roláda“Debrecín“aneb mlska z papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
450 g vepřové krkovice 100 g tence nakrájeného Debrecínského špeku 50 g na kostičky nakrájeného Debrecínského špeku 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno 3 lžičky kremžské hořčice čtyřbarevný pepř z mlýnku Kotányi/ale postačí i obyčejný mletý sůl snítka čerstvého rozmarýnu 2 m obyčejné nitě přeložené na polovinu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová roláda“Debrecín“aneb mlska z papiňáku
Recept na Vepřová roláda“Debrecín“aneb mlska z papiňáku: Maso otřeme vlhkým hadříkem, uprostřed prořízneme, ale nedořízneme. Po rozložení plátu masa nám vznikne tvar jakoby“otevřené knihy“. Takto připravený plát masa přes potravinářskou folii rozklepeme hezky od středu do stran. Po obou stranách lehce osolíme a opepříme. Vnitřní stranu potřeme 1lžičkou hořčice a poklademe plátky špeku. Zavineme do rolády a upevníme nití. Do papiňáku dáme na drobnější kostičky nakrájený špek a necháme cca 2minuty smažit, než pustí tuk. Poté přidáme cibuli a restujeme přibližně 5minut, než vše začne hezky zlátnout. Takto připravený základ vařečkou nahrneme k okraji hrnce. Vložíme roládu a necháme ze všech stran zatáhnout. Podlijeme 150ml horké vody, přidáme zbývající 2lžičky hořčice, rozmarýn, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 25minut. Po ochlazení měkké maso vyjmene, odstraníme nitě a nakrájíme na porce. Podáváme s vařeným bramborem a vydušenou šťávou. Pokud nemáme papiňák(tlakový hrnec), postupujeme úplně stejně. Maso necháme v kastrolu zatáhnout, podlijeme vodou do jeho poloviny, přidáme zbývající suroviny a dusíme doměkka, přibližně 45minut. Během dušení průběžně podléváme.
Poznámka k receptu na Vepřová roláda“Debrecín“aneb mlska z papiňáku: Šťávu jsem již nijak nedochucovala, ani nepřidělávala. Bylo ji akorát a byla hrozně fajn:-) Brambory jsem použila nové. Byly sice moc hezké, ale ta“mrtvolná“barva mě dostala. Přidala jsem k nim do vody kromě soli a kmínu ještě 1/4lžičky kurkumy pro hezkou žlutou barvu. Pro informaci ještě přikládám foto podložky, kterou někdy dávám do papiňáku, když dávám vodu pod 200ml. Originál je z hliníku, ten používám jen na zavařování:-) Druhá podložka je z nerezu a tu mi manžel vymontoval ze staré pračky“Romo“. Je k nezaplacení:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová roláda“Debrecín“aneb mlska z papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 08.09.2013
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 450 g vepřové krkovice 100 g tence nakrájeného Debrecínského špeku 50 g na kostičky nakrájeného Debrecínského špeku 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno 3 lžičky kremžské hořčice čtyřbarevný pepř z mlýnku Kotányi/ale postačí i obyčejný mletý sůl snítka čerstvého rozmarýnu 2 m obyčejné nitě přeložené na polovinu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová roláda“debrecín“aneb mlska z papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová roláda“Debrecín“aneb mlska z papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová roláda“Debrecín“aneb mlska z papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|