|
Recept na Vepřová pečeně s bylinkami,s dušeným smetanovým zelím
Recept na Vepřová pečeně s bylinkami,s dušeným smetanovým zelím je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová pečeně s bylinkami,s dušeným smetanovým zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřové pečeně vcelku/bez kosti 1 velká hrst nasekané petržele a libečku 1 lžíce soli 1 lžíce oleje nit na utažení masa dále budeme potřebovat 2 lžíce oleje,nebo 1 lžíce sádla 1 větší cibule nakrájená nadrobno 250 ml vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová pečeně s bylinkami,s dušeným smetanovým zelím
Recept na Vepřová pečeně s bylinkami,s dušeným smetanovým zelím: Do opláchnutého a osušeného masa vytvoříme 2 hluboké zářezy, které vytřeme solí a vyplníme bylinkami. Maso pro zachování hezkého tvaru silněji utáhneme(omotáme)nití. Zbytek bylinek a soli v hlubším talíři, nebo míse promícháme s olejem a pořádně vetřeme do masa. Necháme v lednici hodinu uležet. Poté v kastrolu na rozehřátém tuku osmahneme dorůžova cibuli a odpočaté maso prudce ze všech stran opečeme. Podlijeme 200ml vody a dáme do předehřáté trouby přikryté poklicí péct. Pečeme na 3/4výkon(mám plyn)40minut. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Po 40minutách podlijeme zbytkem vody, seškrábeme z okrajů kastrolu výpečky do šťávy a dopékáme opět pod poklicí doměkka, přibližně 15-20minut. Po upečení odstraníme nitě, maso nakrájíme na porce a podáváme jako hlavní chod se zelím, bramborem, či knedlíkem. Můžeme také nechat vychladit, nejlépe do druhého dne a poté krájet na tenké plátky, jako studený nářez.
Poznámka k receptu na Vepřová pečeně s bylinkami,s dušeným smetanovým zelím: Recept na dušené smetanové zelí najdete zdehttp://www.toprecepty.cz/recept/39661-dusene-hlavk... Ale postudenu s pečivem je také toto maso dobré :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová pečeně s bylinkami,s dušeným smetanovým zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 03.09.2014
- Počet porcí: 4-6,záleží na apetitu strávníků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg vepřové pečeně vcelku/bez kosti 1 velká hrst nasekané petržele a libečku 1 lžíce soli 1 lžíce oleje nit na utažení masa dále budeme potřebovat 2 lžíce oleje,nebo 1 lžíce sádla 1 větší cibule nakrájená nadrobno 250 ml vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová pečeně s bylinkami,s dušeným smetanovým zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová pečeně s bylinkami,s dušeným smetanovým zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová pečeně s bylinkami,s dušeným smetanovým zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|