|
Recept na Vepřová játra s petrželkou,zavinutá v česnekovém boku
Recept na Vepřová játra s petrželkou,zavinutá v česnekovém boku je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřová játra s petrželkou,zavinutá v česnekovém boku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřových jater česnekový bok nakrájený na tenké plátky/cca 20-25dkg drcený barevný pepř plnotučná hořčice čerstvá zelená petrželka-lístky i se stonkem silnější párátka dále budeme potřebovat 1 lžíci oleje 1 menší cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky 2 stroužky česneku nakrájeného na tenké plátky 5 plátků česnekového boku nakrájeného na drobné nudličky 3 lžíce worcesterové omáčky 2 lžíce sojové omáčky 2 prolisované stroužky česneku plátek másla 1cm silný voda na podlití sůl na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová játra s petrželkou,zavinutá v česnekovém boku
Recept na Vepřová játra s petrželkou,zavinutá v česnekovém boku: Játra opláchneme a osušíme. Odkrojíme nízké okraje a ty vyšší části nakrájíme na plátky cca 2cm široké. Na jednu porci počítáme 3-4plátky. Každý plátek z obou stran zlehka okořeníme pepřem. Na pracovní plochu dáme 1plátek česnekového boku, potřeme hořčicí a položíme snítku petrželky. Na okraj takto připraveného bobu položíme 1plátek jater, zavineme do závitku a konec boku zajistíme uprostřed 1párátkem. Ve větší pánvi na rozehřátý olej dáme na 4minuty restovat nakrájený bok společně s cibulí a česnekem. Poté vše odhrneme ke straně pánve, na pánev vedle sebe položíme závitky a prudce ze všech stran opečeme. Jakmile začnou závitky zlátnout, podlijeme malým množstvím vody a promícháme. Plamen ubereme na minimum a přikryté poklicí dusíme 10minut. Těsně před dokončením přidáme obě omáčky, máslo, prolisovaný česnek, podle potřeby malinko vody a necháme přejít varem. Na talíři dochutíme solí a podáváme s bramborem, nebo s pečivem.
Poznámka k receptu na Vepřová játra s petrželkou,zavinutá v česnekovém boku: Ze zbytku jater můžeme udělat játrové knedlíčky, guláš, kostky, nebo nudličky na zelenině. Záleží, jaké množství jater zbude. Nebo je dáme zamrazit a použijeme později.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová játra s petrželkou,zavinutá v česnekovém boku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: individuálně
- Datum vložení: 11.02.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 1 kg vepřových jater česnekový bok nakrájený na tenké plátky/cca 20-25dkg drcený barevný pepř plnotučná hořčice čerstvá zelená petrželka-lístky i se stonkem silnější párátka dále budeme potřebovat 1 lžíci oleje 1 menší cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky 2 stroužky česneku nakrájeného na tenké plátky 5 plátků česnekového boku nakrájeného na drobné nudličky 3 lžíce worcesterové omáčky 2 lžíce sojové omáčky 2 prolisované stroužky česneku plátek másla 1cm silný voda na podlití sůl na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová játra s petrželkou,zavinutá v česnekovém boku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová játra s petrželkou,zavinutá v česnekovém boku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová játra s petrželkou,zavinutá v česnekovém boku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|